Voňavý falafel s houbami, který v sobě spojuje chuť lesa s orientálním kořením.
Perfektní podzimní pokrm, který je skvělý s dipy a plackami.
Čas přípravy
- 30 minútpříprava
- 15 minútpečení
Jak na to?
1
Houby nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme houby, lehce osolíme a opékáme na středním ohni asi 10 minut. Houby necháme vychladnout.
2
Propláchnutou cizrnu dobře okapeme a vložíme do mixéru. Přidáme na drobno nakrájenou jarní cibulku, česnek, oba druhy kmínu, sůl a pepř. Přidáme i houby.
3
Směs mixujeme, dokud nedosáhneme jemné textury. Zahustíme 2 lžícemi mouky a dobře promícháme.
4
Ruce potřeme olejem a z připravené směsi tvarujeme kuličky velikosti pingpongového míčku. Každou kuličku pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.
5
Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C v režimu horkovzduch 15 minut. Kuličky by měly být krásně zlatavé.
Přejeme vám voňavou chuť plnou podzimních a orientálních tónů!
Pokud máte rádi zdravé a chutné pokrmy, náš pečený houbový falafel je ideálním jídlem, které zahřeje a potěší vaše smysly.
A co by k němu šlo lépe než šálek voňavého čaje?
V e-shopu Fitshaker najdete nabídku čajů, které skvěle doplní tento lahodný pokrm. Ať už preferujete jemnou bylinnou směs, osvěžující nebo voňavý ovocný čaj, vyberte si ten svůj a vychutnejte si dokonalou kombinaci chutí a vůní!
Jídlo a vaření jsem měla ráda už od mala, ale pohyb méně. To se projevilo i na mé váze, kterou jsem začala v dospívání řešit. Změnila jsem stravovací návyky, začala pravidelně cvičit, a tak se zdravý životný styl stal mou přirozenou součástí. Vedle záliby ve vaření jsem milovala i focení, což se spojilo v příjemnou formu předávání inspirace dál mezi příznivce zdravého jídla. Vařím spíše rychlejší jídla, aby zbyl čas i na další aktivity a vaření se nestalo vyčerpávající činností, ale radostí. Můj blog: zdravezivena.cz