Rychlá jídla, která jsou lehká, šťavnatá a hodí se k létu, máme nejradši. Dnes bude talíři kralovat rybka. Doplněná o osvěžující salát, který k ní výborně ladí. Možná tě překvapí, že do něj půjde i mango, ale věř mi, dokonale se k jídlu hodí.
Jak na to?
1
Rybu umyjeme a osušíme. Dovnitř každé ryby vložíme cca 10 g másla a čerstvý rozmarýn.
2
Osolíme, opepříme a dáme péct při 180 °C přibližně na 20 minut.
3
Dokud se rybka peče, připravíme salát. Všechnu zeleninu umyjeme a nakrájíme přibližně na stejné kostky. Nezapomeneme ani na mango, které očistíme a nakrájíme také.
4
Z oleje, medu, hořčice, soli, citronu a pepře vytvoříme zálivku. Přilijeme ji k salátu a pořádně promícháme.
5
Upečenou rybku před servírováním můžeme ještě pokapat citronem.
Jaká ryba je tvoje nejoblíbenější? A na jaké způsoby ji připravuješ? Inspiruj nás v komentářích. 😊
Dopřej svému tělu nejen chutnou a vyváženou stravu, ale také kvalitní pohyb. Pojď makat na svém těle společně s námi a buď fit a šťastná po celý život.
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.