
Jemné a nadýchané lívance s podzimní chutí dýně a skořice jsou dokonalým tipem na víkendovou snídani nebo sladkou svačinu. Výborně chutnají s jogurtem, ovocem a javorovým sirupem. 🧡🥞
Jak na to?
1
V míse smícháme mouku, skořici, kypřicí prášek, med a sůl.
2
V jiné misce spojíme dýňové pyré, mléko, jogurt, žloutky a rozpuštěné máslo. Směs přelijeme do suchých ingrediencí a promícháme.
3
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a jemně je zapracujeme do těsta.
4
Na pánvi rozehřejeme olej a lívance smažíme z obou stran dozlatova.
5
Podáváme s javorovým sirupem, smetanou, ovocem a posypané oříšky.
Výživové hodnoty na 1 porci:
134 kcal
562 kJ
T:
6 g
B:
5 g
S:
14 g
V:
1.5 g

Dobrou chuť!
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.


