Všechny

Plněné žampiony s brynzou

Recepty
26. apr 2022
Iveta Kašická
30 min
3 porce
plněné žampiony s bryndzou
Potřebujeme:
  • 6 žampionů portobello
  • 240 g brynzy
  • 80 g sýra Philadelphia (příp. Lučinu)
  • 1 šalotku
  • mletý pepř
  • 1 lžičku mleté červené sladké papriky
  • 1 vajíčko
  • ½ čerstvé zelené papriky
  • 30 g piniových oříšků (příp. jakýchkoliv jiných)

Spojení brynzy a hub je opravdu dobrá kombinace. Pokud hledáš recept, kde využiješ právě tyto dvě suroviny, určitě vyzkoušej tuto dobrotu. Je rychlá, snadná a rozhodně u vás doma díky ní nastane jarní nálada.

Jak na to?
1
Ze žampionů odstraníme nožičky a ty nakrájíme najemno.
2
Hlavičky hub dáme na plech tak, aby nám vytvořily malé lodičky.
3
Brynzu, Philadelphii, najemno nakrájenou šalotku, pepř, sladkou mletou papriku a vajíčko společně smícháme.
4
Přidáme zelenou papriku nakrájenou na menší kostky a piniové oříšky, které jsme opekli na suché pánvi.
5
Brynzovou směsí plníme připravené žampiony.
6
Pečeme v troubě asi 15 minut na 180 ˚C.

Tento recept je skvělý tím, že chutná zatepla i zastudena 😊. Nezapomeňte si k němu přidat chutnou pažitku nebo jarní cibulku.

Iveta Kašická
Redaktorka ve Fitshakeru
Jsem šťastná maminka, manželka a pozitivní žena, která miluje svoji rodinu, zdravé vaření a pečení. Mám radost, když můžu zkoušet nové suroviny, experimentovat v kuchyni, přetvářet nezdravé zákusky na zdravé dobroty, tradiční jídla na jejich netradiční zdravé verze a obzvlášť tvořit recepty vhodné pro děti a lidi s alergií nebo intolerancí lepku, laktózy nebo histaminu (mezi něž sama patřím). Věřím, že moje nápady inspirují i tebe! :-)

Kategorie

ReceptyVegetariánské