Jednoduché, rychlé, chutné, vydatné a uklidňující jídlo. Co víc si můžeš přát ve chvíli, kdy máš málo času a velký hlad?
Jak na to?
1
Přidáme olej do velkého hrnce nebo velké pánve a zahřejeme na středním ohni. Přidáme na malé kostky nakrájenou cibuli a několik minut restujeme. Potom přidáme houby, tymián, rozmarýn a mořskou sůl.
2
Restujeme 7–10 minut nebo dokud houby neuvolní většinu vlhkosti a nezačnou hnědnout.
3
Potom přidáme sójovou omáčku a hořčici a znovu promícháme. Podlijeme zeleninovým vývarem a přidáme brambory nakrájené na malé kostky. Přivedeme k varu.
4
Po převaření snížíme teplotu a za občasného míchání dusíme (nepřikryté) 15–20 minut nebo dokud nejsou brambory měkké.
5
Přidáme mraženou zeleninu, mléko a dusíme (nepřikryté) dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
6
Nakonec guláš jemně zahustíme škrobem, který jsme si rozdělali v trošce studené vody.
7
Potom podle potřeby upravíme chuť. Okořeníme nebo přidáme víc soli pro správnou slanost, hořčici pro kyselost nebo mléko, abychom upravili hustotu.
8
Podáváme teplé, můžeme ochutit čerstvou petrželovou natí a čerstvě namletým černým pepřem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
323 kcal
1357 kJ
T:
9 g
B:
12 g
S:
46 g
V:
8 g
Ať ti chutná! 😊
A jelikož jídlo, pohyb a duševní zdraví jdou ruku v ruce, momentálně připravujeme další výzvu, ve které budeš moct načerpat nové síly a najít v chladnějších podzimních dnech větší pohodu. Přidej se k nám, začínáme 6. 11.:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz