Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Tip na vydatný veganský oběd: zeleninový guláš s čočkou

45 min
6 porcí
zeleninový guláš

Potřebujeme: 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 500 g mrkve
  • 500 g brambor
  • 150 g hnědé čočky
  • 2 hrnky vody
  • 1 červenou papriku
  • 1 plechovku krájených rajčat
  • 1 lžíci sójové omáčky
  • 1 lžičku sušeného česneku
  • 1 lžíci sladké červené papriky
  • ½ lžičky čili v prášku nebo podle vlastní chuti
  • 1 lžíci majoránky
  • 2 hrnky mraženého hrášku
  • sůl
zeleninový guláš

Mám pro tebe zdravý, vydatný guláš, nabitý rostlinnými bílkovinami. Je to chutná dobrota, která překypuje pikantní, aromatickou chutí. Celé jídlo je na rostlinném základě, veganské, bez rafinovaného cukru, bez lepku, bez vysoce zpracovaných přísad. Nejlepší na tom je, že chutná úžasně a maso ti nebude chybět.

Jak na to?

1

V hrnci ohřejeme olej a osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova.

2

Přidáme na kostky nakrájenou mrkev s brambory a ještě 5 minut smažíme.

3

Přidáme čočku a zalijeme vodou. Dusíme, dokud není zelenina téměř uvařená. Mezitím na pánvi doměkka opečeme nakrájenou červenou papriku.

4

Upečenou papriku rozmixujeme spolu s krájenými rajčaty na kaši.

5

Tu následně přidáme k uvařené zelenině, okořeníme, ochutíme sójovou omáčkou, osolíme.

6

Přidáme mražený hrášek a ještě 10 minut dusíme, aby se chutě spojily. Konzistence by měla být hustá. Když je řídká, tak vaříme, dokud se přebytečná voda neodpaří.

7

Guláš podáváme samotný nebo s oblíbeným pečivem, rýží nebo plackami.

Výživové hodnoty na 1 porci:

303 kcal

1275 kJ

T:

3 g

B:

13 g

S:

54 g

V:

9 g

vegan obed recept

Dobrou chuť! 😊

fit recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.