Tento chutný a výživný čočkový guláš je hotový do hodinky a potěší milovníky bezmasých jídel. Je to fajn recept například i na chatu, kdy si ho můžete uvařit ve větším množství pro více lidí. Přílohu si můžete zvolit podle toho, co máte ke guláši nejradši, ať už krajíček chleba nebo nějakou obilninu. Přeju vám dobrou chuť 😊.
Jak na to?
1
Čočku na noc namočíme a před přípravou ji pořádně propláchneme.
2
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na zahřátém olivovém oleji, po 3 minutách přidáme prolisovaný česnek a ještě trochu restujeme.
3
Očištěnou mrkev nakrájíme na kousky, stejně tak řapíkatý celer a přidáme k cibuli. Chvilku všechno restujeme. Potom přidáme nakrájené žampiony a opět chvilku restujeme.
4
Přimícháme scezenou čočku, bobkové listy, rajský protlak (ideálně domácí) a všechno promícháme společně s pepřem a provensálským kořením.
5
Zalejeme vývarem a vaříme pod pokličkou přibližně 30 minut, pokud je potřeba, můžeme postupně dolévat vývar.
6
Na konci do guláše přimícháme nasekanou petrželovou nať.
Tip: Guláš si můžeme dát s krajíčkem kváskového chleba, s domácí tortillou nebo celozrnnými plackami, podle toho, co nám chutná 😊. Můžeme si k němu uvařit i nějakou obilninu, například bulgur.
Výživové hodnoty na 1 porci:
382 kcal
1608 kJ
T:
5 g
B:
20 g
S:
64 g
V:
12 g
Ať ti chutná 😉!
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov