Mrkev, zázvor a pomeranč se k sobě skvěle hodí, a to nejen barevně, ale i chuťově. A hlavně je to vitamínová bomba! Dnešní polévka je pořádně krémová, zdravá a velmi chutná. Hotová bude do půl hodinky a určitě tě příjemně zahřeje během chladných dnů. Pojď si se mnou připravit tento skvělý pomerančovo-mrkvový krém se zázvorem. :-)
Jak na to?
1
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky.
2
Mrkev a zázvor očistíme a také nakrájíme.
3
V hrnci zahřejeme olivový olej a přidáme cibuli, kterou restujeme cca 5 minut dozlatova.
4
Poté do hrnce přidáme nakrájenou mrkev, zázvor, špetku černého pepře, sladkou papriku a vše důkladně promícháme a restujeme cca 5 minut.
5
Do hrnce přidáme pomerančovou šťávu, zeleninový vývar a přikryjeme pokličkou.
6
Polévku vaříme přibližně 20 minut, dokud mrkev nezměkne.
7
Polévku osolíme, odstavíme ze sporáku a tyčovým mixérem ji rozmixujeme dohladka. Před koncem přidáme ghee máslo, aby polévka měla krémovější konzistenci.
Tip: Pokud bychom nechtěli příliš hustou polévku, můžeme přidat více vývaru, klidně 1 litr místo 700 ml.
Výživové hodnoty na 1 porci:
120 kcal
502 kJ
T:
6.8 g
B:
1.5 g
S:
13.6 g
V:
3.2 g
Přeji ti dobrou chuť! :-)
Další chutné recepty na polévky najdeš i v naší knize Z fitka do kuchyně speciál II:
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov