Rebarborový koláč s křupavou drobenkou jako od babičky

Dnes ti přinášíme recept, který je jednoduchý na přípravu, chutná opravdu lahodně a super se hodí např. ke kávičce, na snídani nebo jen tak např. na přesnídávku. Navíc 100 g rebarbory má jen 21 kalorií, což je super, ne? Koláč je po upečení vláčný a má ideální kyselkavou chuť propojenou s karamelizovaným kokosovým cukrem a mandlemi společně s nadýchaným těstem. Mňam.
Pokud chceš stihnout tento rebarborový koláč, pospěš si, protože rebarbora je sezónní a měla by se sbírat do cca poloviny června. Pozdější sběr není vhodný, neboť stonky obsahují více kyseliny šťavelové, která by citlivým lidem mohla podráždit žaludeční sliznici. Jdeš na to? :-)
- 30 minutpříprava
- 40 minutpečení
Tip č.1: My jsme koláč jedli ještě teplý a nahoru jsme si přidali kopeček zmrzliny. Konkrétně Protein Míša tvarohový. Vyzkoušej i ty a pochopíš. :-)
Tip č.2: Pokud chceme koláč vláčný, jako bývá bublanina, doporučuji vyměnit kulatou formu za standardní obdélníkový plech.


Dobrou chuť 🙂!