Mák je skvělým zdrojem vápníku, proto je dobré si ho dopřát. Nemusíme ho používat jen do dezertů nebo sladkých jídel, ale zakomponovat ho můžeme například i do takové snídaňové kaše, která chutí připomíná štrúdl od babičky. Hruška jí dodá šťavnatost a perfektně zasytí díky jáhlám nebo mandlím.
Jak na to?
1
Jáhly namočíme aspoň na 5 minut do studené vody, potom je pořádně propláchneme, zalijeme vodou a dáme vařit.
2
Občas promícháme a po 10 minutách přidáme mandlové mléko.
3
Přidáme kokosový cukr, mák a vaříme ještě 10 minut.
4
Kaši vypneme a přidáme očištěné a nahrubo nastrouhané hrušky.
5
Hotovou kaši posypeme mandlovými kousky a ovocem podle chuti.
Tip: Jestli sis v létě zmrazila zásoby bobulového ovoce jako rybíz, maliny nebo borůvky, můžeš je skvěle využít. Pokud je nemáš po ruce, můžeš na vrch nakrájet hrušku nebo jablko. :-)
Výživové hodnoty na 1 porci:
376 kcal
1579 kJ
T:
7 g
B:
8 g
S:
60 g
V:
9 g
Dobrou chuť! :-)
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov