Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Rychlý recept na mleté hovězí maso s houbami v chutné omáčce

45 min
4 porce
mleté hovězí maso s houbami

Potřebujeme: 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g mletého masa, já jsem použila hovězí
  • mořskou/himalájskou sůl
  • kmín
  • mletý pepř
  • 1 cibuli
  • 300 g hub, já jsem použila hlívu (žampiony, hříbky...)
  • 1 lžíci hořčice
  • 1 lžíci balzamica
  • 140 g rajského protlaku
  • 1 lžičku sušeného tymiánu
  • 2 hrnky vývaru/vody
  • 1 lžíci medu (nemusí být)
  • čerstvé bylinky k podávání
mleté hovězí maso s houbami

Chutné mleté maso s houbami – perfektní jídlo pro celu rodinu. Musím říct, že u nás zabodovalo. Dnes jsem měla náročného strávníka (11letého synovce) a ten si dal nášup. Pokud máš ráda rychlé a jednoduché jídlo z jedné pánve, potom je tento recept to, co hledáš.

Jak na to?

1

Rozehřejeme si větší pánev, přidáme 1 lžíci oleje a mleté hovězí maso, ochutíme solí, kmínem a pepřem a opékáme dohněda. Přendáme do jiné misky a odstavíme.

2

Přidáme 1 lžíci oleje a dozlatova opečeme na kostky nakrájenou cibuli. Potom přidáme nakrájené houby a na mírném ohni dusíme 10 minut.

3

Potom přidáme maso, hořčici, balzamico, protlak a tymián. Promícháme, zalejeme vývarem/vodou a dusíme 30 minut. Pokud je třeba, dolejeme vývar/vodu. Hustotu si upravíme podle chuti.

4

Nakonec přidáme med, ještě dosolíme a podáváme s čerstvými bylinkami a se zeleninovou kaší, rýží, bulgurem, quinoou, pečenou nebo vařenou zeleninou...

Výživové hodnoty na 1 porci:

421 kcal

1770 kJ

T:

25 g

B:

28 g

S:

19 g

V:

1 g

mleté maso

Přeju ti dobrou chuť 😊.

Po takto chutném obědě si dopřej i kousek pohybu. Nech samu sebe zazářit a užij si ho i v naší basic kolekci, kterou si jednoznačně zamiluješ. Všechny skvělé kousky najdeš v našem e-shopu.

sportovni obleceni
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.