Jestli ti zbyde rýže, tento recept se ti zalíbí. Stačí ji smíchat s tuňákem, přidat strouhanou vařenou řepu (kterou si můžeš také připravit předem), pár dalších ingrediencí a můžeš dělat placky. Je to skvělá večeře např. i po tréningu.
Jak na to?
1
Všechny suroviny spolu smícháme, dochutíme a můžeme nechat půl hodinky odstát (není to však nutné), abychom získali hutné těsto.
2
Prsty odebíráme těsto a v dlani formujeme placky.
3
Na pánvi ohřejeme olivový olej a smažíme placky z obou stran. Těsto by mělo být vláčné, aby se nám nerozpadalo při obracení.
Tip: Placky můžeme podávat s dipem ze zakysané smetany a čili papriček.
Dobrou chuť! 🙂
Jmenuju se Stanka, ale můžete mi klidně říkat i Gigi. Považuju se za zdravožrouta. Mou filozofií při vaření je nahradit ty nezdravé suroviny zdravějšími alternativami a v rámci možností nákupu i dostupnými a ne příliš drahými potravinami, které se dají koupit v každém obchodním řetězci. Protože jsem dvojnásobná máma zaměstnaná na plný úvazek, vím, jak to je s vařením a časem v kuchyni. A také jak náročné může být nakupování a shánění těch správných surovin se dvěma malými dětmi. Rychle, zdravě a chutně, to je každodenní motto při vaření nebo pečení, kterým se řídím. V mých receptech najdete přirozené produkty jako zeleninu, ovoce, luštěniny, obilniny, ryby, kuřecí maso a také mám ráda, když to na talíři všechno pěkně barevně ladí. To mě přivedlo i k focení jídel a víc mých receptů najdete na mém účtu na Instagramu @gigivari. Ráda experimentuji v kuchyni a kombinuji různé chutě i různé kultury. Ráda se inspiruji orientální a exotickou kuchyní, ale mám ráda i slovenskou klasiku. Od té doby, co jsem máma, čím dál víc mě zajímá problematika zdravého stravování a jeho vlivu na naše zdraví. I proto jsem se rozhodla absolvovat kurz poradce výživy, abych mohla v otázkách stravování pomoct i druhým. Už teď se těším, jestli ti moje recepty budou chutnat, ušetří ti čas v kuchyni a přitom budeš mít gurmánský zážitek.