Lívance nasladko jsou klasika, kterou možná znáš i ty. Mám však novinku pro milovníky slaných snídaní nebo lehkého oběda. Červená řepa a kozí sýr je nesmrtelná kombinace, kterou asi ani nejde rozdělit. S malou dušičkou jsem zkoušela různá těsta a poměry, než jsem našla ten správný. Je to jednoduché, rychlé a neuvěřitelně chutné.
Jak na to?
1
Řepu uvaříme a necháme vychladnout. (Tento krok doporučuju udělat den předem.)
2
Do mixéru vložíme nadrobno nakrájené kousky řepy a rozmixujeme je na pyré.
3
Přidáme vajíčko, mouku a mléko a opět promixujme.
4
Těsto ochutíme solí a pepřem. Můžeme použít i různé bylinky (tymián, oregano nebo sušenou bazalku).
5
Na rozehřátou pánev dáme pár kapek kokosového oleje. Lžící budeme tvořit lívanečky. Těsto by mělo být nadýchané a trošku hustější, ale ne moc.
6
Lívance smažíme z obou stran asi 3 minutky.
7
Náplň připravíme smícháním ricotty, kozího sýru a prolisovaného česneku. Dochutíme solí a pepřem.
8
Podáváme s jarní cibulkou nebo pažitkou.
Tip: Do náplně můžeme najemno nastrouhat ředkvičky, chutnají v ní skvěle.
Udělej si i ty doma tento jednoduchý a barevný recept z červené řepy! ;-)
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.