Moje nejstarší dcera je vegetariánka. To mě donutilo přemýšlet nad tím, jak obohatit svoji vegetariánskou kuchyni. Při tomto obohacování jsem vymyslela jednoduchý a rychlý recept – zeleninový koláč, který jí vždy připravím, když se vrátí domů. Věřím, že i s jídlem se dají spojit příjemné vzpomínky. Když se náš dům naplní vůní tohoto koláče, vím, že jsou moje děti doma. Zkus můj recept a vytvoř si vlastní příjemné asociace spojené právě s tímto jídlem. ;-)
Jak na to?
1
Nastrouháme brambory, květák a sýr, přidáme k tomu nadrobno nakrájený pórek, papriku, rajčata, petrželovou nať a prolisovaný česnek.
2
Směs pořádně promícháme a na konec přidáme vajíčka a mouku.
3
V tuto chvíli můžeme dochutit solí a pepřem podle vlastní chuti. Můžeme přidat i čili pepř.
4
Znovu celou směs pořádně promícháme a vylijeme na plech vymaštěným olejem.
5
Koláč se peče asi 25 minut při 180 °C.
Tip: Ke koláči se perfektně hodí sladký mrkvový salát. Nastrouháme 3 mrkve, 2 jablka, přidáme k nim trochu medu a šťávu z 1 pomeranče (resp. podle chuti).
Výživové hodnoty na 1 porci:
443 kcal
1862 kJ
T:
12 g
B:
24 g
S:
58 g
V:
11 g
Věřím, že jsme receptem potěšili nejen vegetariány, a mnoho z vás ho vyzkouší. Klidně vyzkoušej i případné obměny zeleniny (např. zakomponuj do receptu cuketu, lilek, sušená rajčata apod.). Nezapomeň nám dát vědět, jak ti chutnalo. ;-)
Přeju dobrou chuť! :-)
Jsem šťastná maminka, manželka a pozitivní žena, která miluje svoji rodinu, zdravé vaření a pečení. Mám radost, když můžu zkoušet nové suroviny, experimentovat v kuchyni, přetvářet nezdravé zákusky na zdravé dobroty, tradiční jídla na jejich netradiční zdravé verze a obzvlášť tvořit recepty vhodné pro děti a lidi s alergií nebo intolerancí lepku, laktózy nebo histaminu (mezi něž sama patřím). Věřím, že moje nápady inspirují i tebe! :-)