
Tyto slané tvarohové bochánky jsou rychlé, syté a bez kynutí. Díky kombinaci měkkého tvarohu, kvalitní šunky, špenátu a sýra vznikne chutné pečivo, které se hodí k snídani, do svačinové krabičky nebo jako rychlé jídlo na cesty. Navíc zůstávají měkké i druhý den a chutnají výborně i studené. Stačí jen smíchat suroviny, vytvarovat a upéct.
Jak na to?
1
V míse smícháme vejce a tvaroh.
2
Přidáme mouku, lněné semínko, sůl a kypřicí prášek. Dobře promícháme.
3
Vmícháme strouhanou mozzarellu, nakrájenou šunku a nasekaný špenát.
4
Na pomoučeném válu vytvarujeme menší bochánky.
5
Pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem a posypeme zbylým sýrem.
6
Pečeme při 200 °C asi 5 minut, poté snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme ještě 15 minut dozlatova.

🥪 Přejeme ti vydatnou a chutnou svačinu – ať už jsi kdekoliv! 😊
📖 Objevte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️
Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Naše kniha Fitshaker v kuchyni přináší množství jednoduchých a výživných receptů pro celou rodinu.
Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař, určitě si najdete to své.
➡️ Dostupná na Fitshaker e-shopu již nyní!
Pořiďte si ji ještě dnes a zpříjemněte si vaření. Vařte zdravěji, chutněji a s radostí!
Jsem šťastná maminka, manželka a pozitivní žena, která miluje svoji rodinu, zdravé vaření a pečení. Mám radost, když můžu zkoušet nové suroviny, experimentovat v kuchyni, přetvářet nezdravé zákusky na zdravé dobroty, tradiční jídla na jejich netradiční zdravé verze a obzvlášť tvořit recepty vhodné pro děti a lidi s alergií nebo intolerancí lepku, laktózy nebo histaminu (mezi něž sama patřím). Věřím, že moje nápady inspirují i tebe! :-)