Všechny
Recepty
Zdraví
Všeobecné
Stravování
Cvičení
Fitshaker podcasty
Proměny
Hubnutí
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Slané tvarohové bochánky se šunkou, sýrem a špenátem

25 min
6 porcí
žemle na slano

Potřebujeme: 

  • Na těsto:
  • 200 g měkký tvaroh
  • 2 vejce
  • 120 g hladkou mouku
  • 30 g mleté lněné semínko
  • ½ lžíce kypřicí prášek
  • 100 g kvalitní šunku s vysokým podílem masa
  • 80 g strouhanou mozzarellu
  • 30 g baby špenát
  • sůl a pepř podle chuti
  • --
  • Na dokončení:
  • 30 g hladkou mouku
  • 20 g strouhanou mozzarellu
žemle na slano

Tyto slané tvarohové bochánky jsou rychlé, syté a bez kynutí. Díky kombinaci měkkého tvarohu, kvalitní šunky, špenátu a sýra vznikne chutné pečivo, které se hodí k snídani, do svačinové krabičky nebo jako rychlé jídlo na cesty. Navíc zůstávají měkké i druhý den a chutnají výborně i studené. Stačí jen smíchat suroviny, vytvarovat a upéct.

Jak na to?

1

V míse smícháme vejce a tvaroh.

2

Přidáme mouku, lněné semínko, sůl a kypřicí prášek. Dobře promícháme.

3

Vmícháme strouhanou mozzarellu, nakrájenou šunku a nasekaný špenát.

4

Na pomoučeném válu vytvarujeme menší bochánky.

5

Pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem a posypeme zbylým sýrem.

6

Pečeme při 200 °C asi 5 minut, poté snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme ještě 15 minut dozlatova.

žemle

🥪 Přejeme ti vydatnou a chutnou svačinu – ať už jsi kdekoliv! 😊

📖 Objevte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️

Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Naše kniha Fitshaker v kuchyni přináší množství jednoduchých a výživných receptů pro celou rodinu.

Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař, určitě si najdete to své.

➡️ Dostupná na Fitshaker e-shopu již nyní!

Pořiďte si ji ještě dnes a zpříjemněte si vaření. Vařte zdravěji, chutněji a s radostí!

kniha Fitshaker
Fotka autora
Iveta Kašická
Redaktorka ve Fitshakeru

Jsem šťastná maminka, manželka a pozitivní žena, která miluje svoji rodinu, zdravé vaření a pečení. Mám radost, když můžu zkoušet nové suroviny, experimentovat v kuchyni, přetvářet nezdravé zákusky na zdravé dobroty, tradiční jídla na jejich netradiční zdravé verze a obzvlášť tvořit recepty vhodné pro děti a lidi s alergií nebo intolerancí lepku, laktózy nebo histaminu (mezi něž sama patřím). Věřím, že moje nápady inspirují i tebe! :-)

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.