Rychlá, jednoduchá krémová polévka plná chutí a vitamínů.
Je fantastická s jemně nakrájenou jarní cibulkou, opraženými slunečnicovými semínky a opečeným chlebem.
Jak na to?
1
Na másle a olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Ke konci smažení přidáme nasekaný stroužek česneku (zbylé necháme na konec).
2
K cibuli přidáme na kostky nakrájené brambory a na růžičky rozebranou brokolici. Chvíli restujeme.
3
Zeleninu zalijeme vodou, trochu osolíme a vaříme asi 15 minut, dokud brambory nezměknou.
4
Nakonec přidáme špenát, zbylý nasekaný česnek, pepř, citronovou šťávu a cukr. Dvě minuty povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
5
Přidáme smetanu na vaření, dochutíme solí a ještě 5 minut necháme přejít varem.
Dobrou chuť! :-)
V kuchyni se motám už odmalička. Mám množství zálib, ale vaření a hlavně pečení patří mezi ty nej. Vyžívám se ve "stajlovaní" a focení jídla. Mám prostě neustále potřebu umělecky se projevit, tak se to snažím skloubit. Rád píšu recepty a mám radost, když se lidem podaří a chutnají jim. Nejsem prototypem vysloveně zdravého strávníka, ale velmi mi záleží na tom, co jím. Vařím a peču hlavně rozmanitě, čerstvě a chutně. Domácí jídlo je pro mě základ. Nemusím moc restaurace, protože si většinou řeknu, že bych to uvařil lépe. Miluju kváskování. Je to pro mě taková malá forma relaxu. Člověk se při něm naučí hlavně trpělivosti. No, a samozřejmě, není nad voňavý čerstvý kváskový chleba. Věřím, že budu přínosem a zpestřením úžasné Fitshaker komunity. Najdeš mě i na Facebooku jako Muž v zástere.