Všechny

Zeleninovo-špenátová polévka s vajíčkem

Recepty
30 min
6 porcí
zeleninová polévka s vajíčkem
Potřebujeme:
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 středně velkou cibuli nakrájenou na kostky
  • 1 středně velkou mrkev
  • 2 litry vývaru nebo vody
  • 3 velké brambory
  • 1 hrnek čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 4 hrnky špenátu
  • 2 vajíčka
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř (příp. vynecháme a použijeme mletý kmín)
  • čerstvou petržel nebo kopr nakrájený najemno

Tuto dobrou a zdravou polévku máš připravenou za 30 minut a bude chutnat i těm nejmenším. Díky špenátu má polévka specifickou, mírně kyselou chuť, která ji však činí tak chutnou. Jen co si dáš první hlt, prostě jí nebudeš mít dost. Tato polévka plná zdraví je vynikající možností k obědu nebo večeři.

Jak na to?
1
Na olivovém oleji si osmažíme cibulku nakrájenou na kostky a přidáme mrkev nastrouhanou na velkém struhadle.
2
Smažíme 5 minut. Zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme brambory nakrájené na kostičky.
3
Když už jsou brambory skoro uvařené, přidáme hrášek a nakrájený špenát. Pět minut povaříme.
4
Ve sklenici rozmícháme vajíčka a vlijeme je do polévky. Pomalu promícháme. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porci:

153 kcal

645 kJ

T:

6 g

B:

6 g

S:

18 g

V:

5 g

vajíčko do polévky

Dobrou chuť! :-)

Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Kategorie

ReceptyBezlaktózovéBezlepkovéNízkokalorickéPolévkyRychlé obědy nebo večeře do 30 minutVegetariánské