Rychlá krémová polévka z ředkvičkových listů hotová do 20 minut

V této polévce využijeme ředkvičkové listy. Tedy jestli jsme si jisti, že během jejich růstu nebyla použita chemická podpora a jsou v bio kvalitě. Červená ředkvička pro svůj růst nepotřebuje moc místa a je výbornou součástí permakulturního pěstování v záhonovém mixu, stejně jako při balkónovém pěstování městského zahrádkáře. Křehké a křupavé první listy – srdíčka – jsou výborným doplňkem toustů, salátů. Celé natě můžeme použít také do salátů, smoothie nebo jako my – do polévky. Pokud nemáme listy ředkvičky, v této polévce můžeme použít špenát, kopřivu nebo oblíbený medvědí česnek.
Benefitem každého zeleného listu je chlorofyl, vitamín C, A a B. Rovněž obsahují „hořčiny“, tj. jako první natě se na jaře využívají na protrávení – očistu trávicího traktu.
Tip: Polévku z mixéru můžeme prohřát a přidat ještě trošku mleté kurkumy. Navrch můžeme dát pár fritovaných listů ředkvičky a použít jako čipsy spolu s krutony a semínky. Podobně si polévku můžeme nutričně obohatit přidáním klíčků, např. ředkvičky, kapusty, hrášku apod.
Polévka získá víc na krémovitosti přimixováním kousku másla nebo přidáním smetany.
Výživové hodnoty na 1 porci:
164 kcal
687 kJ
T:
1 g
B:
6 g
S:
31 g
V:
6.5 g


Dobrou chuť!