
Výborný koláč, který se hodí k odpolední kávě i jako zdravější svačinka do krabičky. Připravuje se z jednoduchých surovin, které máš určitě doma, a když ho upečeš, provoní ti celou kuchyň perníkovým kořením.
Akorát sladký, vláčný a hotový v podstatě za chvíli – přesně takový, jaký má perník být!

Jak na to?
1
Předehřejeme troubu na 180 °C (horní a dolní ohřev).
2
Mezitím všechny suroviny ve větší míse důkladně promícháme.
3
Vzniklé těsto vlijeme do formy 23 × 23 cm vyložené pečicím papírem.
4
Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut (hotovost zkoušíme klasicky špejlí).
5
Po vychladnutí perník nakrájíme na 16 kousků.
✨TIP1: Ještě teplý perník můžeš potřít džemem či rozpuštěnou čokoládou, posypat oříšky nebo si ho vychutnat jen tak samotný. Bude chutnat skvěle pokaždé.
✨TIP2: Do těsta nejraději používám džemy značky St. Dalfour a na vrch perníku dávám 100 g švestkového džemu bez cukru značky Šufan, případně posypu nasekanými nasucho opraženými mandlemi.
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.


