Perník a voňavé perníkové koření jsou sice typické pro podzimní a zimní období, ale my si dnes připravíme jeho letní verzi se šťavnatými třešněmi. Výborně chutná i politý Fitnutkou.
Jak na to?
1
Vejce šleháme s cukrem do pěny cca 3–4 minuty.
2
Přidáme mandlové mléko a promícháme.
3
Potom postupně přidáváme i všechny sypké suroviny a vymícháme těsto, které nemusí být velmi husté, ale tak akorát, aby se dalo nalít na plech.
4
Plech na pečení potřeme kokosovým olejem nebo použijeme papír na pečení a nalijeme na něj těsto.
5
Nahoru uložíme vypeckované třešně a perník pečeme cca 20 minut při teplotě 180 °C.
TIP: Perník můžeme polít Fitnutkou, případně hořkou čokoládou.
Ať ti chutná 😊!
Tip: Jestli máš chuť na něco sladkého, vyzkoušej i naši Fitnutku, kterou nabízíme ve 3 příchutích.
Fitnutka: BIO Arašidy & Protein
Bio arašidová nátierka s kúskami arašidov a proteínom. Chutí ako obľúbený arašidový keksík.
Fitnutka: BIO Kešu & Kokos
Bio nátierka z kešu orechov a kokosu. Nečakaj na dovolenku! Exotická chuť kokosu a kešu ťa na ňu prenesie okamžite!🥥🏝️
Fitnutka: BIO Lieskové oriešky & Čokoláda
Tvoja zdravá pochúťka. Lahodný Bio orieškový krém.
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov