Voňavý celozrnný dýňový perník jemný jako pavučinka
30 min
20 ks

Miluješ vůni a chuť podzimu a zimy? Pokud ano, jistě tě potěší recept na tento jednoduchý, vláčný perník s dýní, ořechy a výbornou chutí podzimu, který při pečení rozvoní celý domov. Přeju vám dobrou chuť.
Jak na to?
1
Dýni oloupeme a uvaříme v páře, případně ve vodě. Troubu předehřejeme na 170 °C.
2
Mezitím dáme do robotu šlehat vejce, postupně k nim po lžících přidáváme třtinový cukr a 2 lžíce vody.
3
Necháme je vyšlehat s cukrem až do světlé nadýchané pěny.
4
Potom k vaječné směsi přimícháme i rozpuštěný kokosový olej, med a mléko.
5
Uvařenou dýni necháme mírně vychladnout a rozmixujeme ji na pyré, které přidáme k vaječné směsi.
6
Potom smícháme v jiné misce mouku s kakaem a zbylými sypkými surovinami a přimícháme je k mokré směsi. Vymícháme středně husté těsto.
7
Plech vysteleme papírem na pečení a nalijeme těsto. Tak ho pečeme 25–30 minut.
Tip: Vychladlý perník můžeme pomazat i domácím džemem, posypat ořechy, případně kokosem, nebo pokapat Fitnutkou.
Výživové hodnoty na 1 porci:
110 kcal
463 kJ
T:
3 g
B:
4 g
S:
17 g
V:
2 g

Příjemné mlsání! 😊
Výbornou volbou pro dochucení tohoto koláčku může být i fitnutka z našeho e-shopu: