Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Voňavý celozrnný dýňový perník jemný jako pavučinka

30 min
20 ks
dýňový pernik

Potřebujeme: 

  • 250 g dýně hokkaido
  • 3 vejce, ideálně domácí
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 lžíce vody
  • 80 g kokosového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 150 ml mléka, může být i rostlinné
  • 200 g hladké celozrnné špaldové mouky
  • 3 lžíce kakaa, cca 40 g
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů
  • 1 lžičku kypřicího prášku bez fosfátů
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 1 lžíci perníkového koření
dýňový pernik

Miluješ vůni a chuť podzimu a zimy? Pokud ano, jistě tě potěší recept na tento jednoduchý, vláčný perník s dýní, ořechy a výbornou chutí podzimu, který při pečení rozvoní celý domov. Přeju vám dobrou chuť.

Jak na to?

1

Dýni oloupeme a uvaříme v páře, případně ve vodě. Troubu předehřejeme na 170 °C.

2

Mezitím dáme do robotu šlehat vejce, postupně k nim po lžících přidáváme třtinový cukr a 2 lžíce vody.

3

Necháme je vyšlehat s cukrem až do světlé nadýchané pěny.

4

Potom k vaječné směsi přimícháme i rozpuštěný kokosový olej, med a mléko.

5

Uvařenou dýni necháme mírně vychladnout a rozmixujeme ji na pyré, které přidáme k vaječné směsi.

6

Potom smícháme v jiné misce mouku s kakaem a zbylými sypkými surovinami a přimícháme je k mokré směsi. Vymícháme středně husté těsto.

7

Plech vysteleme papírem na pečení a nalijeme těsto. Tak ho pečeme 25–30 minut.

Tip: Vychladlý perník můžeme pomazat i domácím džemem, posypat ořechy, případně kokosem, nebo pokapat Fitnutkou.

Výživové hodnoty na 1 porci:

110 kcal

463 kJ

T:

3 g

B:

4 g

S:

17 g

V:

2 g

perník na plech

Příjemné mlsání! 😊

Výbornou volbou pro dochucení tohoto koláčku může být i fitnutka z našeho e-shopu:

lieskovo-orieškový krém
Fotka autora
Viktória Janov
Redaktorka ve Fitshakeru

Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.