Tento dokonale vláčný koláč provoní váš domov pravou podzimní atmosférou. V kombinaci s oblíbeným čajem či kávou potěší nejen vaše smysly, ale i duši.
Jeho příprava je snadná, chuť dokonale vyvážená a zároveň bohatá na živiny.
Ideální dezert pro každou příležitost, který vás nabije energií.
Jak na to?
1
Předehřejeme troubu na 180 °C.
2
V menší misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a všechna koření (skořici, muškátový oříšek, zázvor).
3
Ve druhé, větší misce vyšleháme vejce s hnědým třtinovým cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo a vanilku a vše dobře promícháme.
4
Postupně vmícháme sypkou směs do mokré směsi. Poté přidáme nasekané vlašské ořechy, nadrobno nakrájené datle a najemno nastrouhanou mrkev. Dobře promícháme, aby se suroviny spojily.
5
Těsto vlijeme do formy (24 x 37 cm) vyložené pečicím papírem. Pečeme přibližně 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C, dokud koláč nezíská zlatavý vzhled a neprojde testem špejle.
6
Když je koláč upečený a vychladlý, připravíme krém. Vyšleháme lučinu spolu s vanilkovým cukrem a práškovým třtinovým cukrem, dokud nevznikne hladká směs.
7
Krém natřeme na vrch vychladlého koláče a koláč je připraven k podávání.
Výživové hodnoty na 1 ks:
267 kcal
1121 kJ
T:
16 g
B:
6 g
S:
23 g
V:
2 g
Vychutnejte si tuto podzimní atmosféru, která pohladí tělo i duši.
Dobrou chuť!
Šťavnatý mrkvový koláč je skvělým společníkem nejen k šálku kávy, ale i k příjemným chvílím stráveným u dobré knihy.
Na našem Fitshaker e-shopu najdete také skvělé kaše k snídani, které vám pomohou na cestě za zdravějším životním stylem.
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.