Dýňovo-skořicové sušenky si určitě oblíbíš stejně jako moje rodina. Tento vynikající recept se snadno připravuje, potřebuješ jen pár jednoduchých přísad. Jestli máš ráda dýňové dobroty, určitě si ho přidej do svých oblíbených podzimních inspirací. Tyto sušenky jsou měkké a vlhké, s příjemnou skořicovo-dýňovou chutí, s kousky kvalitní hořké čokolády. Navíc zůstanou dlouho měkké. Určitě se stanou i tvým oblíbeným podzimním koláčem.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech vysteleme papírem na pečení.
2
Ve větší misce smícháme pyré, cukr, olej, vajíčko.
3
Ve druhé misce smícháme mouku, kypřicí prášek, sodu bikarbonu, skořici, sůl.
4
Moučnou směs pomalu přidáváme do dýňové, dobře promícháme a přidáme na kousky nakrájenou hořkou čokoládu.
5
Polévkovou lžící nadávkujeme malé kopečky, jejichž vrch můžeme jemně vyhladit. Pečeme přibližně 10 minut nebo dokud nejsou sušenky i zevnitř upečené.
Výživové hodnoty na 1 ks:
72 kcal
301 kJ
T:
4 g
B:
2 g
S:
8 g
V:
1 g
Příjemné vychutnávání u šálku oblíbeného čaje nebo horké čokolády, kávy nebo jen tak ve společnosti super lidí! 😊
Recepty na zdravé snacky najdeš i na našem blogu:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz