Blíží se období charakteristické sychravým počasím. Proto nás určitě potěší nejen jídlo plné barev, ale i výjimečných chutí. Batátové gnocchi jsou přesně takové – zaujme nejen chuťové buňky, ale i naše oči. Dopřejte si je jako skvělý oběd, který vám určitě dodá plno sil do zbytku dne.
Jak na to?
1
Batáty nakrájíme na plátky, osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme doměkka.
2
Brambory dáme vařit do hrnce ve slupce a vaříme doměkka.
3
Když jsou batáty i brambory hotové, necháme je vychladnout.
4
Potom je oloupeme a vložíme do mixéru společně s vajíčkem a mascarpone.
5
Všechno společně rozmixujeme na hladkou hmotu.
6
Hmotu vylijeme do misky, přidáme polohrubou mouku a vypracujeme těsto.
7
Na dobře pomoučeném válu těsto ještě chvíli zpracováváme, potom ho rozdělíme na čtyři části.
8
Z každé části uděláme válec ve velikosti cca pětikoruny a nakrájíme ho přibližně na 2cm kousky.
9
Takto připravené gnocchi vložíme do vařící vody a vaříme cca 4–5 minut.
10
Na másle orestujeme cibuli a česnek. Přidáme nakrájené lišky a restujeme.
11
Do orestovaných lišek přidáme uvařené gnocchi, rozmarýn, tymián a ještě chvíli restujeme.
12
Dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.
Výživové hodnoty na 1 porci:
524 kcal
2201 kJ
T:
24 g
B:
7 g
S:
65 g
V:
12 g
Ať ti chutná! 😊
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.