Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Batátové gnocchi s liškami – výborný tip na podzimní oběd

60 min
4 porce
batátové gnocchi

Potřebujeme: 

  • Na gnocchi:
  • 150 g batátů
  • 200 g brambor
  • 1 vajíčko
  • 100 g mascarpone
  • 250 g špaldové polohrubé mouky
  • Směs na gnocchi:
  • 50 g másla
  • 1 červenou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g lišek
  • rozmarýn
  • tymián
  • himalájskou/mořskou sůl
  • mletý černý pepř
batátové gnocchi

Blíží se období charakteristické sychravým počasím. Proto nás určitě potěší nejen jídlo plné barev, ale i výjimečných chutí. Batátové gnocchi jsou přesně takové – zaujme nejen chuťové buňky, ale i naše oči. Dopřejte si je jako skvělý oběd, který vám určitě dodá plno sil do zbytku dne.

Jak na to?

1

Batáty nakrájíme na plátky, osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme doměkka.

2

Brambory dáme vařit do hrnce ve slupce a vaříme doměkka.

3

Když jsou batáty i brambory hotové, necháme je vychladnout.

4

Potom je oloupeme a vložíme do mixéru společně s vajíčkem a mascarpone.

5

Všechno společně rozmixujeme na hladkou hmotu.

6

Hmotu vylijeme do misky, přidáme polohrubou mouku a vypracujeme těsto.

7

Na dobře pomoučeném válu těsto ještě chvíli zpracováváme, potom ho rozdělíme na čtyři části.

8

Z každé části uděláme válec ve velikosti cca pětikoruny a nakrájíme ho přibližně na 2cm kousky.

9

Takto připravené gnocchi vložíme do vařící vody a vaříme cca 4–5 minut.

10

Na másle orestujeme cibuli a česnek. Přidáme nakrájené lišky a restujeme.

11

Do orestovaných lišek přidáme uvařené gnocchi, rozmarýn, tymián a ještě chvíli restujeme.

12

Dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.

Výživové hodnoty na 1 porci:

524 kcal

2201 kJ

T:

24 g

B:

7 g

S:

65 g

V:

12 g

gnocchi recepty
domácí gnocchi

Ať ti chutná! 😊

vaření zdravě
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.