Tento oběd máš hotový raz dva! Kaše z červené čočky je na přípravu velmi jednoduchá a bylinkový losos také. Není čeho se bát! Pojď si se mnou připravit zdravý a chutný recept na výživný oběd, který tvoje tělo určitě ocení. Přeju ti dobrou chuť! :-)
Jak na to?
1
Červenou čočku spaříme vroucí vodou a odložíme.
2
V hlubokém hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme nasekanou cibulku, česnek a mrkev. Za stálého míchání smažíme asi 4 až 5 minut.
3
Potom do hrnce přidáme propranou čočku a zalejeme ji dvojnásobným množstvím vlažné vody.
4
Přidáme všechny ostatní ingredience a necháme vařit na středním plameni do změknutí (cca 20 až 25 minut).
5
Lososa zbavíme kůže a okořeníme směsí bylinkového koření.
6
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme plátky lososa. Z každé strany opékáme cca 3 minuty.
7
Hotového lososa umístíme na talíř, pokapeme citronovou šťávou a podáváme s připravenou čočkovou kaší.
Tip: Pokud tento recept uděláš bez koření, jen tak jednodušeji, můžeš ho podávat už i dětičkám od 1 roku. Super je, že takto máš skvělý oběd pro sebe i svého prcka.
Výživové hodnoty na 1 porci:
789 kcal
3317 kJ
T:
32 g
B:
44 g
S:
29 g
V:
14 g
Přeju ti dobrou chuť!
Jsem zakladatelkou online ženského magazínu „Ženuškáreň“, jehož prostřednictvím nabízím inspiraci a motivaci, jak žít lépe, zdravěji a kvalitněji. Napsala jsem knihu pro ženy „Tvoje kniha do kabelky“. Spolupodílela jsem se i na tvorbě bestsellerů „Z fitka do kuchyne“, „Fitness diár“, „Fitness kalendár“. Žít zdravě pro mě znamená přijmout sama sebe se všemi nedokonalostmi, najít rovnováhu a být šťastná.