Zelený hrášek v nás svojí barvou evokuje pocit jara. Pojď si ho dopřát v těchto fantastických plackách! Kromě blahodárných účinků těchto zelených kuliček obsahuje i další důležité složky jako ovesné otruby a sezamová semínka. Ovesné otruby jsou plné vlákniny – až 40 g na 100 g otrub. Vláknina je potřebná pro naše trávení a betaglukany obsažené v ní podporují i imunitu. Sezamová semínka nám dodají zdravé tuky a mnoho minerálů nebo vitamínů. Tak rychle do kuchyně a uvař si něco nejen zdravého, ale i super chutného. :-)
Jak na to?
1
Hrášek uvaříme ve vodě doměkka a necháme ho vychladnout. Tyčovým mixérem ho rozmixujeme dohladka. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, ovesné otruby, vejce, prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou cibulku.
2
Dochutíme solí a pepřem. Všechno spolu dobře promícháme. Z takto připravené hmoty děláme placky.
3
Placky obalujeme v sezamových semínkách a ukládáme je na plech, který je vystlaný papírem na pečení a potřený olivovým olejem.
4
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 ˚C cca 45 minut. V polovině času placky obrátíme. Podáváme se salátem nebo jogurtovým dipem.
Výživové hodnoty na 1 ks:
110 kcal
463 kJ
T:
3 g
B:
6 g
S:
15 g
Přeju dobrou chuť. :-)
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.