Hledáš recept na zdravý oběd nebo večeři? Jeden takový pro tebe mám a je výborný! Dej zelenou výživné bezlepkové obilnině. Pohankové karbanátky se špenátem a kukuřicí drží krásný tvar, jsou chutné a dobře zasytí. U nás doma na stole nesmí chybět, a tak se staly součástí menu na každý týden. Bude to tak i u tebe?
Čas přípravy
- 30 minutpříprava
- 30pečení
Jak na to?
1
Propláchnutou pohanku zalijeme vroucí vodou asi 1 cm nad její okraj a vaříme 3–4 minuty.
2
Potom pohanku odstavíme a přikrytou necháme dojít ¾ hodiny.
3
Vychladlou pohanku přeložíme do mísy, přidáme všechny ostatní ingredience včetně posekaných špenátových listů a petrželové natě.
4
Důkladně promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
5
Na plech vyložený papírem na pečení tvarujeme lžící malé karbanátky, které pečeme v troubě na 180 °C přibližně 35–40 minut.
TIP: Jestli chceš jídlo podávat k obědu, nezapomeň servírovat i polévku a ke karbanátkům přidej nějaký dresing, pesto nebo zeleninový salát. Pokud bys je chtěla k svačině, bude stačit nějaký dresing nebo zmíněné pesto. Například v sezóně určitě vyzkoušej pesto z medvědího česneku, případně cuketové pesto.
Výživové hodnoty na 1 porci (3 ks):
327 kcal
1565 kJ
T:
14 g
B:
16 g
S:
42 g
V:
6 g
Přeju ti dobrou chuť!
Jsem zakladatelkou online ženského magazínu „Ženuškáreň“, jehož prostřednictvím nabízím inspiraci a motivaci, jak žít lépe, zdravěji a kvalitněji. Napsala jsem knihu pro ženy „Tvoje kniha do kabelky“. Spolupodílela jsem se i na tvorbě bestsellerů „Z fitka do kuchyne“, „Fitness diár“, „Fitness kalendár“. Žít zdravě pro mě znamená přijmout sama sebe se všemi nedokonalostmi, najít rovnováhu a být šťastná.