Využij ještě naplno sezónu medvědího česneku a udělej si tyto chutné čočkové placky. Ze všech druhů luštěnin má čočka nejvíc bílkovin a nejmíň tuků. Zároveň je bohatá na vápník, železo, fosfor, selen, zinek a vitamíny B1, B2, B6. Červenou čočku navíc ani není nutné na noc namáčet a i samotné její vaření ti zabere jen cca 15–20 minut. V kombinaci s medvědím česnekem, špenátem a jarní cibulkou získáš lahodný oběd nebo večeři.
Jak na to?
1
Červenou čočku propláchneme a uvaříme doměkka v osolené vodě.
2
Potom ji slijeme a necháme chvíli vychladnout.
3
K čočce přidáme vajíčka, strouhanku, ovesné vločky, hořčici a dochutíme solí a kořením.
4
Nakonec přimícháme nadrobno nasekanou jarní cibulku, medvědí česnek a lístky baby špenátu.
5
Placky smažíme dozlatova na olivovém oleji na kvalitní pánvi.
6
Když se na placce z jedné strany vytvoří křupavá kůrka, která drží placku pohromadě, obrátíme ji.
7
Hotové placky podáváme s libovolným čerstvým salátem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
401 kcal
1688 kJ
T:
13 g
B:
21 g
S:
19 g
V:
7 g
Dobrou chuť! :-)
Připrav s námi svoje tělo na léto: