Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Karbanátky z červené čočky s medvědím česnekem: zdravý oběd nebo večeře hotová do 30 minut

30 min
4 porce
placky z červené čočky

Potřebujeme: 

  • 1 hrnek červené čočky
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce strouhanky (např. kukuřičné nebo špaldové)
  • 2 lžíce jemných ovesných vloček
  • 1 lžíci hořčice
  • ½ lžičky kari koření
  • ½ lžičky čili koření
  • mletý černý pepř
  • ½ jarní cibulky
  • 3–4 lístky medvědího česneku
  • hrst baby špenátu
  • cca 20 ml olivového oleje na smažení
placky z červené čočky

Využij ještě naplno sezónu medvědího česneku a udělej si tyto chutné čočkové placky. Ze všech druhů luštěnin má čočka nejvíc bílkovin a nejmíň tuků. Zároveň je bohatá na vápník, železo, fosfor, selen, zinek a vitamíny B1, B2, B6. Červenou čočku navíc ani není nutné na noc namáčet a i samotné její vaření ti zabere jen cca 15–20 minut. V kombinaci s medvědím česnekem, špenátem a jarní cibulkou získáš lahodný oběd nebo večeři.

Jak na to?

1

Červenou čočku propláchneme a uvaříme doměkka v osolené vodě.

2

Potom ji slijeme a necháme chvíli vychladnout.

3

K čočce přidáme vajíčka, strouhanku, ovesné vločky, hořčici a dochutíme solí a kořením.

4

Nakonec přimícháme nadrobno nasekanou jarní cibulku, medvědí česnek a lístky baby špenátu.

5

Placky smažíme dozlatova na olivovém oleji na kvalitní pánvi.

6

Když se na placce z jedné strany vytvoří křupavá kůrka, která drží placku pohromadě, obrátíme ji.

7

Hotové placky podáváme s libovolným čerstvým salátem.

Výživové hodnoty na 1 porci:

401 kcal

1688 kJ

T:

13 g

B:

21 g

S:

19 g

V:

7 g

čočkové karbanátky recept

Dobrou chuť! :-)

Připrav s námi svoje tělo na léto:

Lívia Šuľová
Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.