Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Proměny
Fitshaker podcasty
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Tip na vydatnou snídani – měkká zapečená vajíčka s ricottou

20 min
2 porce
vajicka ke snídani

Potřebujeme: 

  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 200 g ricotty
  • 1–2 lžíce lístků čerstvého tymiánu/pažitky
  • 1 lžičku nasekané petrželové natě
  • 1 hrst špenátu
  • 4 vejce
  • špetku mořské/himalájské soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • ⅛ lžičky vloček červené papriky (případně víc, pokud máte rádi pikantní)
vajicka ke snídani

Mám pro tebe tip na jednoduchou a výbornou snídani. Myslím si, že všichni máme rádi dobrou snídani. A co milujeme ještě víc? Dobrou snídani, která se snadno a rychle připraví. Tato měkká vajíčka ve směsi sýru ricotty tě naplní energií, kterou potřebuješ na začátek dne!

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 175 ˚C.

2

Dvě malé zapékací misky zlehka vymažeme olivovým olejem.

3

Ve střední misce promícháme 2 lžíce extra panenského olivového oleje, ricottu, tymiánové listy, petrželovou nať a nakrájený špenát.

4

Směs rovnoměrně rozdělíme do dvou misek.

5

Na vrch opatrně rozklepneme vajíčka.

6

Vršek vajíček rovnoměrně pokapeme olivovým olejem, posypeme troškou mořské soli, mletého černého pepře a vločkami červené papriky.

7

Pečeme 12–15 minut nebo dokud bílky neztuhnou, ale žloutky budou stále měkké.

8

Podáváme ještě teplé s křupavým opečeným nebo čerstvým chlebem, zeleninou nebo salátem.

Výživové hodnoty na 1 porci:

476 kcal

2000 kJ

T:

38 g

B:

25 g

S:

5 g

V:

0.5 g

fit recepty s ricottou

Dobrou chuť do nového dne! 😊

Dopřej svému tělu nejen chutnou a vyváženou stravu, ale také kvalitní pohyb. Pojď makat na svém těle společně s námi a buď fit a šťastná po celý život.

cvičení na doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.