Tato sytá snídaně je jednoduchá a zdravá – vyrobená z bílé fazole, rajčat, špenátu, bylinek a vajíček.
Recept je překvapivě rychlý a lehký, ale stejně tak i chutný. Můžeš ho zvolit k snídani, ale klidně i jako lehký oběd nebo večeři.
Jak na to?
1
Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej a dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, potom přidáme bylinky.
2
Přidáme rajčata a fazoli, sůl a čili. Dusíme 5–8 minut a potom přidáme špenát.
3
Když špenát ztratí svůj objem, uděláme do fazole malé jamky a rozbijeme do nich vajíčka.
4
Jemně je osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud neztuhnou bílky a žloutky nezůstanou měkké.
5
Podáváme posypané bylinkami, s čerstvým pečivem, případně s topinkami.
Výživové hodnoty na 1 porci:
431 kcal
1811 kJ
T:
20 g
B:
26 g
S:
36 g
V:
8 g
Ať ti chutná! 😊
Dopřej svému tělu nejen chutnou a vyváženou stravu, ale také kvalitní pohyb. Pojď makat na svém těle společně s námi a buď fit a šťastná po celý život.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz