Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Jednoduchá a rychlá cuketovo-rajčatová frittata

30 min
2 porce
cuketova frittata

Potřebujeme: 

  • 4 vejce
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • mletou sladkou červenou papriku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 menší cuketu
  • 2–3 středně velká rajčata
  • 125 g malých kuliček mozzarelly
  • čerstvé bylinky na podávání
cuketova frittata

Tato letně podzimní frittata představuje nejlepší způsob, jak použít jakékoliv zbytky rajčat a cukety ze zahrady nebo farmářského trhu. Připravíš ji snadno a rychle a můžeš si ji přizpůsobit podle svojí chuti nebo podle toho, co máš doma. Můžeš si ji vychutnat k snídani nebo jako rychlý a praktický oběd či večeři. Toto je super způsob, jak vyprázdnit lednici před dalším nákupem potravin.

Jak na to?

1

Rozmícháme vajíčka, která osolíme a okořeníme.

2

Na pánvi ohřejeme olivový olej, na kterém osmažíme cuketu nakrájenou na kolečka. Smažíme ji 10 minut.

3

Potom přidáme tenčí kolečka nakrájených rajčat, zalijeme vejci a navrch naukládáme mozzarellové kuličky.

4

Pečeme na mírném ohni ještě 5–8 minut nebo dokud není vajíčko tuhé. Hotové posypeme čerstvými bylinkami.

5

Podáváme s míchaným salátem, zeleninou nebo křupavým kváskovým chlebem.

Výživové hodnoty na 1 porci:

470 kcal

1977 kJ

T:

33 g

B:

30 g

S:

11 g

V:

3 g

vaječná frittata

Dobrou chuť! 😊

Miluješ spíš sladkou snídani? Pak jsou pro tebe naše snídaňové kaše jako stvořené. Navštiv náš e-shop a vyber si tu svoji.

snídaňová kaša
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.