Tato letně podzimní frittata představuje nejlepší způsob, jak použít jakékoliv zbytky rajčat a cukety ze zahrady nebo farmářského trhu. Připravíš ji snadno a rychle a můžeš si ji přizpůsobit podle svojí chuti nebo podle toho, co máš doma. Můžeš si ji vychutnat k snídani nebo jako rychlý a praktický oběd či večeři. Toto je super způsob, jak vyprázdnit lednici před dalším nákupem potravin.
Jak na to?
1
Rozmícháme vajíčka, která osolíme a okořeníme.
2
Na pánvi ohřejeme olivový olej, na kterém osmažíme cuketu nakrájenou na kolečka. Smažíme ji 10 minut.
3
Potom přidáme tenčí kolečka nakrájených rajčat, zalijeme vejci a navrch naukládáme mozzarellové kuličky.
4
Pečeme na mírném ohni ještě 5–8 minut nebo dokud není vajíčko tuhé. Hotové posypeme čerstvými bylinkami.
5
Podáváme s míchaným salátem, zeleninou nebo křupavým kváskovým chlebem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
470 kcal
1977 kJ
T:
33 g
B:
30 g
S:
11 g
V:
3 g
Dobrou chuť! 😊
Miluješ spíš sladkou snídani? Pak jsou pro tebe naše snídaňové kaše jako stvořené. Navštiv náš e-shop a vyber si tu svoji.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz