Víkendová rána jsou ta pravá na přípravu zvláštní snídaně pro celou rodinu. Jestli máte rádi slaná jídla, tato omeleta vás určitě dostane. Pokud chcete ušetřit čas, brambory si můžete uvařit den předem. Pak vám už bude příprava trvat skutečně jen 30 minut.
Jak na to?
1
Brambory uvaříme ve slupce.
2
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozpáleném másle.
3
K cibuli přidáme nakrájené klobouky hlívy a na snížené teplotě dusíme doměkka.
4
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
5
Přidáme k orestované cibuli a hlívě, jemně promícháme. Osolíme a opepříme.
6
V misce smícháme vejce, nastrouhaný parmazán a smetanu na vaření.
7
Směsí z vajec zalijeme brambory, hlívu a cibuli.
8
Zarovnáme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a zapékáme cca 20 minut.
9
Nakonec ochutíme lístky čerstvého oregana.
10
Podáváme se zeleninou nebo domácím chlebem.
Tip: Místo hlívy můžete použít i čerstvé houby.
Výživové hodnoty na 1 porci:
303 kcal
1275 kJ
T:
16 g
B:
15 g
S:
21 g
V:
2 g
Dobrou chuť! 😊
Své oblíbené recepty si můžeš zapisovat i do našeho nového Fitness diáře 2024.
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.