Cuketa chutná skvěle nejen naslano, ale dezerty budou díky ní krásně vláčné a šťavnaté. Důkazem toho je i tento koláč s kokosem a borůvkami. Lahodné potěšení dodá tělu všechny makroživiny a stane se tak vaší oblíbenou snídaní nebo dopolední či odpolední svačinou.
Jak na to?
1
Vajíčka šleháme s cukrem asi 3–5 minut do pěny. Pěna nemusí být vyšlehaná do husté konzistence, ale množství by se mělo víceméně zdvojnásobit.
2
Jogurt, vychlazený kokosový olej, vanilkový extrakt a nahrubo nastrouhanou cuketu vmícháme k vajíčkové pěně.
3
V další misce promícháme mouku s kokosem, práškem do pečiva a sodou. Přisypeme ke směsi s cuketou a vařečkou důkladně promícháme, aby se ingredience spojily. Nakonec krátce vmícháme borůvky. Pokud používáme mražené, nenecháváme je předem rozmrazit, aby do těsta nepustily příliš mnoho šťávy a těsto neobarvily.
4
Těsto přelejeme do formy vystlané papírem na pečení (já jsem použila velikost 25 x 25 cm) a uhladíme vařečkou na rovnoměrnou vrstvu.
5
Pečeme 40 minut na 170 °C. Po upečení necháme úplně vychladnout.
6
Oba tvarohy vyšleháme s čekankovým sirupem (množství podle chuti). Tvaroh rozetřeme po povrchu korpusu. Koláč rozkrájíme na jednotlivé porce a následně každou ozdobíme ovocem a kokosovými chipsy.
7
Koláč skladujeme v ledničce.
Výživové hodnoty na 1 ks:
242 kcal
1012.5 kJ
T:
10.3 g
B:
9.3 g
S:
25.5 g
V:
4 g
Příjemné mlsání 😊.
K dokonalosti může tento koláč dovést i naše lahodná Fitnutka. Najdeš ji ve třech příchutích v našem e-shopu.
Jídlo a vaření jsem měla ráda už od mala, ale pohyb méně. To se projevilo i na mé váze, kterou jsem začala v dospívání řešit. Změnila jsem stravovací návyky, začala pravidelně cvičit, a tak se zdravý životný styl stal mou přirozenou součástí. Vedle záliby ve vaření jsem milovala i focení, což se spojilo v příjemnou formu předávání inspirace dál mezi příznivce zdravého jídla. Vařím spíše rychlejší jídla, aby zbyl čas i na další aktivity a vaření se nestalo vyčerpávající činností, ale radostí. Můj blog: zdravezivena.cz