Tyto chutné cuketové sušenky s tmavými fazolemi jsou tou nejlepší zdravou pochoutkou. Nenech se odradit přidanými fazolemi. Vytvářejí texturu, ale chuťově jsou neutrální. Použití tmavých fazolí a cukety v sušenkách nezní absolutně lákavě. Vím to. Ale tyto jsou jako čokoládové polštářky. Zdravé pamlsky, o kterých nikdo nikdy neví, že jsou pro nás skutečně dobré. Lhala bych ti? Protože složení receptu dělá všechno, jen neláká k jejich přípravě, budeš mi muset věřit, když ti řeknu, že uděláš dobře, když tento recept vyzkoušíš a uložíš si ho. Nabídla jsem tyto sušenky náročnému synovcovi, který není velkým přítelem takovýchto kombinací. Prsty si olízal 😊 a byl mile překvapený, z čeho sušenky jsou.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 175 ˚C. Plech na pečení vyložíme papírem na pečení.
2
Cuketu nastrouháme a vymačkáme z ní co nejvíce vody.
3
Do mixéru přidáme fazole, které propláchneme a necháme odkapat.
4
Přidáme kakao, ovesné vločky, ořechové máslo, cukr, vanilkový extrakt, sůl, prášek do pečiva a datle. Všechno společně rozmixujeme na jemnou kaši.
5
Potom přidáme nastrouhanou cuketu a opět mixujeme, dokud se všechno nespojí. Směs by měla být hustější. Pokud by však byla řidší, přidáváme po troškách ovesné vločky. Hustota těsta záleží na vymačkané cuketě.
6
Když máme směs rozmixovanou, přidáme nakrájenou hořkou čokoládu a lžící tvarujeme sušenky. Je na nás, jestli je uděláme menší nebo větší, tenčí nebo silnější. Pečeme 15 minut.
Výživové hodnoty na 1 ks:
92 kcal
388 kJ
T:
4 g
B:
3 g
S:
11 g
V:
2 g
Příjemné mlsání 😊!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz