Všechny

Valentýnská FIT večeře: Delikátní kuřecí prsa se zapečenými bramborami

Recepty
7. feb 2023
Júlia Rašlová
60 min
4 porce
kuraci prsa s bramborami
Potřebujeme:
  • Na marinované maso:
  • 2 kuřecí prsa (příp. krůtí prsa, cca 500 g)
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 1 lžíci medu
  • 2 lžíce sójové omáčky (např. Tamari)
  • 1 lžíci olivového oleje
  • chilli papričku
  • Na zapečená bramborová srdíčka:
  • 300 g brambor
  • 1 lžíci kvalitního másla
  • mořskou/himalájskou sůl
  • petrželovou nať
  • Na celerovou omáčku:
  • ½ celeru
  • 1 jablko
  • 1 dl bílého vína
  • vodu podle potřeby
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • šťávu z citronu
  • mořskou/himalájskou sůl

Chceš pro svoji polovičku připravit speciální romantickou večeři? Mám pro tebe tip na slavnostní jídlo, které je plné samých zdravých ingrediencí a chutná delikátně. Marinovaná kuřecí prsíčka s jemnou celerovou omáčkou jsou tím správným afrodiziakem, které uspokojí všechny chuťové pohárky. Nezapomeň přidat i pořádnou porci lásky a můžeš podávat.

Jak na to?
1
Z medu, sójové omáčky, oleje a chilli papričky si v misce připravíme marinádu, kterou dobře promícháme. Kuřecí prsa omyjeme, osolíme a vložíme na 2 hodiny do marinády.
2
Po dvou hodinách opečeme kuřecí prsa na rozpáleném oleji z obou stran a přendáme do mísy na zapékání. Opékáme rychle a dáváme pozor, aby se nám marináda na kuřecích prsou nepřipálila.
3
Kuřecí prsa podlejeme vodou, zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby rozpálené na 200 °C a pečeme cca 30 minut.
4
Připravíme si srdíčka. Brambory oloupeme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme a dáme vařit, dokud nejsou měkké. Když jsou brambory měkké, rozmačkáme je vidličkou, přidáme petrželovou nať, lžíci másla a promícháme.
5
Takto připravené brambory vtlačíme do srdíčkové formičky a vyklopíme do zapékací mísy vyložené papírem na pečení. Takto si uděláme srdíčka (nebo jiné tvary) ze všech brambor. Zapékací mísu vložíme do rozehřáté trouby a zapékáme dozlatova.
6
Celer a jablko oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme na pánev.
7
Podlejeme vodou podle potřeby a dusíme, dokud celer s jablkem nezměknou. Podušený celer s jablkem necháme chvíli vychladnout, přendáme do mixéru, přidáme bílý jogurt a rozmixujeme dohladka.
8
Rozmixovanou směs přelejeme do menšího hrnce, přilejeme víno, ochutíme solí a na mírném ohni necháme ještě cca 10 minut za stálého míchání povařit.
9
Když máme všechno hotové, srdíčka přendáme na talíř, polévkovou lžící přidáme celerovou omáčku, na kterou klademe nakrájená kuřecí prsa.

Výživové hodnoty na 1 porci:

370 kcal

T:

10 g

B:

31 g

S:

33 g

kuracie prsia
kuracie2
kuracie1
kuracie

Přeju dobrou chuť a nádherný večer :-).

Ke každé objednávce na našem e-shopu nad 50 € ti přibalíme jako dárek i novou příchuť Fitnutky. Tuto objednávku ti navíc doručíme zdarma.

fitness strava pre ženy
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Kategorie

ReceptyJídla z masa