Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Zapékaná červená řepa se sýrem a kuřecím masem

45 min
4 porce
zapékaná červená řepa

Potřebujeme: 

  • 500 g čerstvé červené řepy
  • 1 cibuli
  • 1 lžičku tymiánu
  • himalájskou/mořskou sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g kuřecích prsou nebo naporcovaných stehen
  • italské bylinky, množství podle chuti
  • 100 g balkánského sýru nebo fety
zapékaná červená řepa

Mám pro tebe tip na perfektní lehkou večeři nebo oběd. Pečená řepa patří mezi moje oblíbená rychlá jídla. Je na úplně jiné úrovni lahodnosti, je chutná a všestranná. Někdy prostě potřebuješ připravit jídlo rychle, bez problémů. Tento recept je přesně takový.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 200 ˚C.

2

Řepu oškrábeme a nakrájíme na kostky.

3

Vložíme do zapékací mísy, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí a tymiánem a dobře dochutíme solí a pepřem. Polijeme olivovým olejem.

4

Pečeme, dokud není řepa upečená a cibulka zkaramelizovaná, cca 20–30 minut.

5

Mezitím na pánvi ohřejeme olej a orestujeme kuřecí maso, které jsme nakrájeli na kostky. Maso osolíme a opepříme.

6

Když je řepa hotová, přidáme k ní do pekáče orestované kuřecí maso a vrch posypeme sýrem. Vložíme do trouby a pečeme ještě 15 minut nebo dokud není kuřecí maso hotové.

7

Jídlo podáváme například s pečenými brambory, kaší, rýží, quinoou nebo salátem.

Výživové hodnoty na 1 porci (bez přílohy):

329 kcal

1381 kJ

T:

10 g

B:

43 g

S:

15 g

V:

3 g

pečená červená řepa s masem

Dobrou chuť 😊!

vaření zdravě
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.