Pokud se ti na Vánoce nechce péct, včelí úlky jsou ideálním řešením. Na jejich přípravu potřebuješ jen pár základních ingrediencí a oblíbenou Fitnutku, která nahradí klasický vaječný likér. Jsou jednoduché, chutné a jejich příprava ti zabere jen pár minut.
Perfektní volba na sváteční pohoštění, která potěší malé i velké.
Jak na to?
1
Příprava hmoty: Ořechy a piškoty rozmixujeme na jemno a smícháme s kakaem.
2
Vypracování těsta: Přidáme máslo pokojové teploty, tekutý med a vypracujeme nelepivou hmotu.
3
Tvarování úlků: Formičku na úlky vyložíme potravinářskou fólií a vtlačíme do ní kousek hmoty.
4
Plnění: Pomocí druhé části formičky vytvoříme v úlku důlek, který naplníme Fitnutkou.
5
Dokončení: Úlek uzavřeme vypouklou stranou piškotu a stejný postup zopakujeme se zbylou hmotou.
6
Chlazení: Úlky skladujeme v lednici. Před podáváním je necháme povolit při pokojové teplotě a posypeme moučkovým cukrem.
Výživové hodnoty na 1 ks (s použitím proteinu):
100 kcal
420 kJ
T:
6.4 g
B:
2 g
S:
7 g
V:
0.7 g
Přejeme ti sladké sváteční chvíle! 😊
📖 Objevte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️
Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Naše kniha Fitshaker v kuchyni přináší množství jednoduchých a výživných receptů pro celou rodinu.
Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař, určitě si najdete to své.
➡️ Dostupná na Fitshaker e-shopu již nyní!
Pořiďte si ji ještě dnes a zpříjemněte si vaření. Vařte zdravěji, chutněji a s radostí!
Většinu času trávíme právě v kuchyni – vařením, focením nebo natáčením videoreceptů. Tvorbě receptů se věnuji už téměř dekádu a zaměřuji se zejména na zdravější a jednoduché recepty, které připravuji z dostupných ingrediencí. Svoji tvorbu sdílím na Instagramu se skvělou komunitou, zároveň jsem i autorkou kuchařky s každodenními recepty. Volný čas nejraději trávím cestováním a vysedáváním u dobré kávy v útulných kavárnách.