Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Slané lívance z quinoy se salátem: výborný tip na recept při redukci tuků

30 min
2 porce
slané lievance

Potřebujeme: 

  • Na uvaření quinoy:
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 červenou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek quinoy
  • 2 hrnky vody
  • mořská/himalájská sůl
  • 1 lžičku kurkumy
  • Na lívance potřebujeme:
  • 3 vejce
  • 1 lžíci sušeného česneku
  • 1 lžičku kypřicího prášku
  • majoránku
  • petrželovou nať
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 6 lžic uvařené quinoy
  • olivový olej
  • Salát:
  • ½ ledového salátu
  • 2 lžíce kukuřice
  • 2 rajčata
  • ½ zelené papriky
  • mořskou/himalájskou sůl
  • olivový olej
slané lievance

Je čas lehkých a chutných jídel. Quinoa je výborným zdrojem výživných látek a neobsahuje moc sacharidů. Proto je vhodná i při hubnutí. Můžeš ji použít nejen jako přílohu, ale i jako součást různých jídel. Jestli máš ráda placky nebo slané lívance, můžeš ji použít místo obyčejné mouky. Chutnat budou výborně. Vyzkoušej.

Jak na to?

1

Nejdřív si uvaříme quinou, kterou můžeme použít druhý den jako přílohu k rybě nebo libovému masu, anebo si připravit dvojitou dávku lívanců.

2

Do mělkého hrnce dáme olej, který zahřejeme. Nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem zlehka orestujeme.

3

Quinou dáme do sítka a dvakrát přelijeme vroucí vodou, aby nebyla hořká.

4

Když je propláchnutá, přidáme ji k cibuli s česnekem a zalijeme dvěma hrnky vody.

5

Dochutíme solí a kurkumou. Takto připravenou quinou vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a přikrytou dusíme cca 45 minut.

6

Když je quinoa hotová, vyndáme ji a necháme trochu vychladnout.

7

V misce smícháme vejce, česnek, kypřicí prášek, majoránku, petrželovou nať, pepř a strouhaný parmazán.

8

Přidáme vychladlou quinou a dobře promícháme.

9

Pánev na lívance potřeme olivovým olejem, necháme rozpálit a lžící tvarujeme lívance.

10

Smažíme z obou stran dozlatova.

11

Zeleninu nakrájíme nadrobno, osolíme, pokapeme olivovým olejem a podáváme s lívanci.

Výživové hodnoty na 1 porci:

382 kcal

1606 kJ

T:

24 g

B:

19 g

S:

18 g

V:

6 g

najlepšie lievance

Ať ti chutná! 😊

Při zakoupení ročního členství získáváš jako dárek naši fantastickou kuchařskou knihu plnou inspirativních zdravých receptů. Přečti si, jaké další benefity na tebe jako premium člena čekají.

zdravé vaření
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.