Slané lívance z quinoy se salátem: výborný tip na recept při redukci tuků
30 min
2 porce

Je čas lehkých a chutných jídel. Quinoa je výborným zdrojem výživných látek a neobsahuje moc sacharidů. Proto je vhodná i při hubnutí. Můžeš ji použít nejen jako přílohu, ale i jako součást různých jídel. Jestli máš ráda placky nebo slané lívance, můžeš ji použít místo obyčejné mouky. Chutnat budou výborně. Vyzkoušej.
Jak na to?
1
Nejdřív si uvaříme quinou, kterou můžeme použít druhý den jako přílohu k rybě nebo libovému masu, anebo si připravit dvojitou dávku lívanců.
2
Do mělkého hrnce dáme olej, který zahřejeme. Nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem zlehka orestujeme.
3
Quinou dáme do sítka a dvakrát přelijeme vroucí vodou, aby nebyla hořká.
4
Když je propláchnutá, přidáme ji k cibuli s česnekem a zalijeme dvěma hrnky vody.
5
Dochutíme solí a kurkumou. Takto připravenou quinou vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a přikrytou dusíme cca 45 minut.
6
Když je quinoa hotová, vyndáme ji a necháme trochu vychladnout.
7
V misce smícháme vejce, česnek, kypřicí prášek, majoránku, petrželovou nať, pepř a strouhaný parmazán.
8
Přidáme vychladlou quinou a dobře promícháme.
9
Pánev na lívance potřeme olivovým olejem, necháme rozpálit a lžící tvarujeme lívance.
10
Smažíme z obou stran dozlatova.
11
Zeleninu nakrájíme nadrobno, osolíme, pokapeme olivovým olejem a podáváme s lívanci.
Výživové hodnoty na 1 porci:
382 kcal
1606 kJ
T:
24 g
B:
19 g
S:
18 g
V:
6 g

Ať ti chutná! 😊
Při zakoupení ročního členství získáváš jako dárek naši fantastickou kuchařskou knihu plnou inspirativních zdravých receptů. Přečti si, jaké další benefity na tebe jako premium člena čekají.