Toto jednoduché rajčatové rizoto připravíš rychle a na jeho výrobu potřebuješ jen pár ingrediencí. Je super zdravým nápadem na oběd nebo večeři.
Jídlo je vegetariánské, ale i přesto je dobrým zdrojem bílkovin, antioxidantů a je vhodné při hubnutí.
Výživové hodnoty na 1 porci:
Jak na to?
1
Na rajčatovou omáčku smícháme 2 čerstvá rajčata se sušenými a bazalkou. Na tento krok jsem použila ruční mixér, ale můžete použít jakýkoliv kuchyňský robot, který máte k dispozici.
2
Nakrájíme si další dvě čerstvá rajčata a cuketu na menší kousky.
3
Na středně velkou pánev přidáme olivový olej a restujeme nakrájená rajčata a cuketu přibližně 5 minut.
4
Potom přidáme rajčatovou omáčku a quinou, dobře promícháme a dusíme asi 1–2 minuty. Osolíme a opepříme, přidáme sýr.
5
Rizoto můžete podávat se zeleninovým salátem, např. okurkovým, zelným, mrkvovým nebo míchaným. Rizoto se hodí i k masu jako příloha.
Výživové hodnoty na 1 porci:
399 kcal
1678 kJ
T:
17 g
B:
20 g
S:
39 g
V:
7 g
Ať ti chutná! 😊
V našem e-shopu na tebe už netrpělivě čeká i náš Fitness diář 2024. Proto neváhej a začni si do něj zapisovat svoje úspěchy už od Nového roku!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz