Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Lehké rajčatové rizoto z quinoy vhodné i pro vegany

25 min
2 porce
rizoto z quinoy

Potřebujeme: 

  • 4 čerstvá středně velká rajčata
  • 4–5 sušených rajčat v oleji
  • ⅓ hrnku bazalky
  • 1 malou cuketu
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 hrnek uvařené quinoy (½ hrnku neuvařené)
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • mozzarellu, parmazán, množství podle chuti
rizoto z quinoy

Toto jednoduché rajčatové rizoto připravíš rychle a na jeho výrobu potřebuješ jen pár ingrediencí. Je super zdravým nápadem na oběd nebo večeři.

Jídlo je vegetariánské, ale i přesto je dobrým zdrojem bílkovin, antioxidantů a je vhodné při hubnutí.

Recept změníš na vegánsky, když vynecháš sýr.

Výživové hodnoty na 1 porci:

Jak na to?

1

Na rajčatovou omáčku smícháme 2 čerstvá rajčata se sušenými a bazalkou. Na tento krok jsem použila ruční mixér, ale můžete použít jakýkoliv kuchyňský robot, který máte k dispozici.

2

Nakrájíme si další dvě čerstvá rajčata a cuketu na menší kousky.

3

Na středně velkou pánev přidáme olivový olej a restujeme nakrájená rajčata a cuketu přibližně 5 minut.

4

Potom přidáme rajčatovou omáčku a quinou, dobře promícháme a dusíme asi 1–2 minuty. Osolíme a opepříme, přidáme sýr.

5

Rizoto můžete podávat se zeleninovým salátem, např. okurkovým, zelným, mrkvovým nebo míchaným. Rizoto se hodí i k masu jako příloha.

Výživové hodnoty na 1 porci:

399 kcal

1678 kJ

T:

17 g

B:

20 g

S:

39 g

V:

7 g

veganske rizoto

Ať ti chutná! 😊

V našem e-shopu na tebe už netrpělivě čeká i náš Fitness diář 2024. Proto neváhej a začni si do něj zapisovat svoje úspěchy už od Nového roku!

diář 2024
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.