Vepřová panenka v medové marinádě: tip na nedělní oběd
6 porcí

Vepřové maso bohužel patří mezi ta masa, co obsahují hodně tuku. Jestliže si ho chceme jednou za čas dopřát, doporučuji vybrat si panenku. Je chutná, šťavnatá a neobsahuje velké množství tuku. Její příprava není složitá, a když ji naložíme do chutné marinády, určitě si pochutná nejeden labužník. V kombinaci s chutným salátem si ji můžeme klidně dopřát i na večeři. Ideálně však minimálně 3 hodiny před tím, než půjdeš spát. A jestliže máš pomalejší metabolismus, raději si ji dopřej na oběd, například v neděli.
Čas přípravy
- 2 hodinyodležení
- 25 minutopékání
Jak na to?
1
Panenku umyjeme a odblaníme.
2
Nakrájíme na medailonky a jemně naklepeme.
3
V míse smícháme olivový olej, med a sójovou omáčku.
4
Maso vložíme do mísy a promícháme tak, aby omáčka pokryla všechny kousky.
5
Nakonec přidáme nasekaný česnek, sůl a natrhané bylinky.
6
Všechno spolu promícháme a vložíme do ledničky odležet na 2 hodiny.
7
Po odležení panenku pečeme na pánvi na olivovém oleji cca 5 minut z každé strany.
8
Můžeme podávat se zeleninou nebo libovolnou přílohou.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 170 g bez přílohy):
243 kcal
1022 kJ
T:
8 g
B:
35 g
S:
6 g
-798534-large.jpg)
Přeju dobrou chuť :-)!