Výborné vegetariánské čevapčiči z fazole pro tvůj dokonalý bezmasý oběd
40 min
5 porcí

Jak odlehčit jídelníček od konzumace masa? Vyzkoušej ho v receptech nahradit například fazolí. Stačí ji jen dobře ochutit a dát jí vhodný tvar. Já jsem to naposledy zkoušela s receptem na čevapčiči a výsledek byl famózní. Vždyť vyzkoušej a přesvědč se sama.
Jak na to?
1
Brambory oškrábeme, vložíme do hrnce, osolíme a dáme vařit.
2
Fazoli vložíme do mixéru, přidáme vajíčko, oloupaný česnek a rozmixujeme dohladka.
3
Rozmixovanou fazoli vylijeme do mísy. Přidáme kokosovou mouku, nadrobno nakrájenou cibuli a nastrouhaný sýr.
4
Dochutíme majoránkou, solí a pepřem.
5
Všechno spolu dobře promícháme a rukou tvarujeme malé válečky.
6
Válečky obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji. Smažíme ze všech stran.
7
Uvařené brambory promícháme s máslem a petrželovou natí. Nakrájíme syrovou cibuli na kolečka.
8
Smícháme jogurt s hořčicí a můžeme podávat.
Tip: Čevapčiči můžeme zkusit připravit i v troubě. Odhadem pečeme cca 25 minut při 200 °C. Nezapomeň je ale kontrolovat, každá trouba peče jinak a možná ti bude stačit 20 minut, nebo možná naopak budeš potřebovat 30 minut.
Výživové hodnoty na 1 porci (100 g brambor + 5 válečků):
391 kcal
1642 kJ
T:
11 g
B:
20 g
S:
47 g
V:
14 g

Dobrou chuť! :-)