Omáčka na těstoviny z červené čočky
30 min
4 porce

Tato omáčka je velmi jednoduchá a výborně zasytí během chladných dní. Můžeme ji využít na těstoviny nebo si k ní můžeme připravit nějaké chutné placky, například z celozrnné mouky. Příprava je nenáročná a výsledek velice dobrý.
Jak na to?
1
Šalotku nakrájíme a orestujeme na ohřátém olivovém oleji.
2
Mrkev a petržel také nakrájíme a dáme k šalotce, chvíli restujeme a potom přidáme prolisovaný česnek.
3
K zelenině přimícháme čočku a zalijeme ji vývarem. Přidáme bobkové listy.
4
Zeleninu zakryjeme pokličkou a necháme vařit 20 minut. Občas ji promícháme.
5
Nakonec k čočkové směsi přidáme pasírovaná rajčata, všechno osolíme a opepříme a ještě chvíli povaříme.
6
Polovinu omáčky můžeme rozmixovat a vrátit zpátky ke zbytku.
7
Hotovou omáčkou polijeme těstoviny a posypeme je strouhaným parmazánem.
Tip: K omáčce se skvěle hodí i placky, případně rýže nebo nějaká obilnina či tortilla. Můžeme ji také využít do podzimního bowlu.

Dobrou chuť!