Tato omáčka je velmi jednoduchá a výborně zasytí během chladných dní. Můžeme ji využít na těstoviny nebo si k ní můžeme připravit nějaké chutné placky, například z celozrnné mouky. Příprava je nenáročná a výsledek velice dobrý.
Jak na to?
1
Šalotku nakrájíme a orestujeme na ohřátém olivovém oleji.
2
Mrkev a petržel také nakrájíme a dáme k šalotce, chvíli restujeme a potom přidáme prolisovaný česnek.
3
K zelenině přimícháme čočku a zalijeme ji vývarem. Přidáme bobkové listy.
4
Zeleninu zakryjeme pokličkou a necháme vařit 20 minut. Občas ji promícháme.
5
Nakonec k čočkové směsi přidáme pasírovaná rajčata, všechno osolíme a opepříme a ještě chvíli povaříme.
6
Polovinu omáčky můžeme rozmixovat a vrátit zpátky ke zbytku.
7
Hotovou omáčkou polijeme těstoviny a posypeme je strouhaným parmazánem.
Tip: K omáčce se skvěle hodí i placky, případně rýže nebo nějaká obilnina či tortilla. Můžeme ji také využít do podzimního bowlu.
Dobrou chuť!
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov