Bulgurový salát s tuňákem, baby špenátem, červenou řepu a sýrem feta
30 min
2 porce

Bulgur je vynikající při hubnutí. Pomáhá při trávení a urychluje metabolismus. Je výborným zdrojem bílkovin a vlákniny a bohatý na omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. A co je nejlepší, je rychlý a jednoduchý na přípravu. Ukážeme si, jak si s ním udělat výborný salát.
Jak na to?
1
Bulgur aspoň 2x propláchneme. Je potom lépe stravitelný.
2
Dáme ho vařit. (V poměru 1:2 s vroucí vodou.)
3
Vaříme na mírném stupni, až dokud není měkký (cca15–20 minut).
4
Zatímco se bulgur vaří, oloupeme si řepu a nakrájíme ji na menší kostky.
5
Na plech položíme papír na pečení. Řepu uložíme na papír a pokapeme olejem, osolíme a posypeme provensálským kořením.
6
Dáme péct do trouby na 10 minut a na 3–4 minuty grilovat. Řepu vyndáme.
7
Uvařený bulgur, 2 hrsti baby špenátu, řepu, tuňáka a fetu spolu promícháme, dochutíme solí a pepřem a podáváme na stůl.
Tip: Na závěr můžete posypat konopnými semínky. Jsou považována za superpotravinu. Mají protizánětlivé a detoxikační účinky a také posilují imunitu. No a jestli vám zbyde, můžete si to nechat na později jako rychlý studený salát.
Výživové hodnoty na 1 porci (bez semínek):
564 kcal
2371 kJ
T:
10 g
B:
28 g
S:
87 g
V:
11 g

Dobrou chuť! :-)