Udělat recept z červené řepy je pro mě vždy výzva. Tyto karbanátky z řepy však chutnají nad moje očekávání. Do těsta na karbanátky nejde žádná mouka, takže pokud použijeme na obalování bezlepkovou strouhanku, jsou vhodné i pro ty, komu lepek způsobuje těžkosti. Příprava ti nezabere víc než 15 minut, o zbytek se postará trouba. Jdeš recept vyzkoušet?
Jak na to?
1
Řepu oškrábeme, nakrájíme na kostky, vložíme do mixéru a spolu s vejci rozmixujeme.
2
Mladou cibulku nakrájíme i s natí a spolu se strouhaným sýrem přidáme k řepě.
3
Přimícháme prolisovaný česnek, namleté mandle a dochutíme solí a pepřem.
4
Všechno spolu dobře promícháme.
5
Lžící uděláme karbanátky, které obalíme ve špaldové strouhance a uložíme na plech vystlaný papírem na pečení. Kdyby se zdálo, že nedrží dokonale pohromadě, nemusíme se bát. Když se budou péct, sýr se rozteče a spojí je.
6
Takhle připravené karbanátky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
7
Pečeme 20 minut, potom opatrně otočíme a pečeme dalších cca 25 minut.
Tip: Jelikož jsou karbanátky méně kalorické, můžeme je podávat s vařenými brambory a jogurtovým dipem.
Výživové hodnoty na 1 porci (3 ks, cca 180 g):
324 kcal
1362 kJ
T:
17 g
B:
20 g
S:
22 g
V:
5 g
Věřím, že sis na karbanátcích pochutnala minimálně tak jako já. ;-)
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.