Dopřej si fantastický zdravý oběd bez masa: karbanátky z červené řepy s polooštěpkem pečené v troubě
60 min
4 porce

Udělat recept z červené řepy je pro mě vždy výzva. Tyto karbanátky z řepy však chutnají nad moje očekávání. Do těsta na karbanátky nejde žádná mouka, takže pokud použijeme na obalování bezlepkovou strouhanku, jsou vhodné i pro ty, komu lepek způsobuje těžkosti. Příprava ti nezabere víc než 15 minut, o zbytek se postará trouba. Jdeš recept vyzkoušet?
Jak na to?
1
Řepu oškrábeme, nakrájíme na kostky, vložíme do mixéru a spolu s vejci rozmixujeme.
2
Mladou cibulku nakrájíme i s natí a spolu se strouhaným sýrem přidáme k řepě.
3
Přimícháme prolisovaný česnek, namleté mandle a dochutíme solí a pepřem.
4
Všechno spolu dobře promícháme.
5
Lžící uděláme karbanátky, které obalíme ve špaldové strouhance a uložíme na plech vystlaný papírem na pečení. Kdyby se zdálo, že nedrží dokonale pohromadě, nemusíme se bát. Když se budou péct, sýr se rozteče a spojí je.
6
Takhle připravené karbanátky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
7
Pečeme 20 minut, potom opatrně otočíme a pečeme dalších cca 25 minut.
Tip: Jelikož jsou karbanátky méně kalorické, můžeme je podávat s vařenými brambory a jogurtovým dipem.
Výživové hodnoty na 1 porci (3 ks, cca 180 g):
324 kcal
1362 kJ
T:
17 g
B:
20 g
S:
22 g
V:
5 g


Věřím, že sis na karbanátcích pochutnala minimálně tak jako já. ;-)