Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Zapékaná kuřecí prsa se zeleninou

40 min
4 porce
zapekaná kuřecí prsa

Potřebujeme: 

  • 1 cuketu
  • 1 hrnek cherry rajčátek (mix žlutých a červených)
  • 4 kuřecí prsa
  • 1 lžíci sušené bazalky
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 1 hrnek nastrouhané mozzarelly (příp. i více)
zapekaná kuřecí prsa

Zapékaná kuřecí prsa a zelenina na jedné pánvi – lehký a zdravý oběd nebo večeře. Jen 10 minut přípravy a 30 minut pečení. Toto je recept z jednoho hrnce. Stačí dát všechny ingredience na plech a vložit do trouby. Toto jídlo ti zaručí pocit sytosti a spokojenosti. Obsahuje bílkoviny (kuřecí maso), vlákninu (zeleninu) a tuk (sýr). Díky čerstvým rajčatům a cuketě bude kuřecí maso šťavnaté a jemné a na talíři bude jídlo barevné a nabité výživnými látkami.

Čas přípravy

  • 10 minutpříprava
  • 30 minutpečení

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 190 ˚C.

2

Cuketu omyjeme a nakrájíme na měsíčky.

3

Rajčátka rozkrojíme na poloviny.

4

Na plech dáme kuřecí prsa.

5

Posypeme je sušenou bazalkou a solí.

6

Na maso položíme nakrájenou cuketu a nakrájená cherry rajčátka. Nahoru nastrouháme mozzarellu.

7

Pečeme asi 20-30 minut, dokud nebude kuřecí maso upečené.

8

Podáváme s oblíbenou přílohou, např. salátem, hnědou rýží, zeleninovou kaší nebo těstovinami.

Tip: Tento recept je velmi flexibilní. Použijte všechnu zeleninu, kterou máte v ledničce – zelené fazolky, cherry rajčátka, normální rajčata, chřest, nastrouhanou mrkev nebo nadrobno nakrájenou brokolici.

Výživové hodnoty na 1 porci (bez přílohy):

313 kcal

1318 kJ

T:

9 g

B:

52 g

S:

5 g

V:

1 g

Dobrou chuť :-)!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.