Chodila jsi v létě na hříbky? Pokud ano, při vaření tohoto jídla si vzpomeneš na procházky a vůni lesa. Pokud jsi neměla možnost nasbírat si svoje vlastní hřiby, určitě seženeš i hřiby sušené. V tomto receptu nejsou zajímavé jen hřiby, ale i salát složený ze zeleniny, která nám právě teď připomíná podzim. Celer a mrkev společně se zázvorem dodají tomuto jídlu šmrnc.
Jak na to?
1
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme.
2
Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
3
Přidáme naklepané maso, které zprudka opečeme a podlijeme vodou.
4
K masu přidáme nakrájené hřiby, dochutíme solí a pepřem a dusíme doměkka.
5
Zatímco se maso dusí, připravíme salát.
6
Celer, mrkev a zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
7
Přidáme med a citronovou šťávu a dobře promícháme.
8
Dušené maso vyndáme na talíř, polejeme šťávou s hřiby, přidáme salát a podáváme. Dobrou chuť.
Tip: Salát můžeme konzumovat i bez masa a můžeme ho obohatit o vlašské ořechy.
Výživové hodnoty na 1 porci:
378 kcal
1590 kJ
T:
9 g
B:
49 g
S:
24 g
V:
6 g
Přeju ti dobrou chuť! :-)
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.