Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Kuřecí kari s batátem a domácím arménským chlebem

40 min
5 porcí
kuřecí kari s batátem

Potřebujeme: 

  • Na kari:
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 1 batát (cca 200 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžičku kari koření
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • 1 plechovku bio cizrny
  • 200 g pasírovaných rajčat
  • 1 plechovku kokosového mléka
  • bylinkovou sůl, například tymiánovou
  • Na arménsky chléb:
  • 350 g špaldové hladké bílé mouky
  • 170 ml vody
  • ½ lžičky soli
  • 20 g sezamového oleje (nebo řepkového či slunečnicového)
kuřecí kari s batátem

Tento recept určitě potěší nejen ženy, ale i muže 😊. K výbornému kuřecímu kari si dnes připravíme i rychlý jednoduchý arménský chléb, který můžeme využívat nejen k takovýmto jídlům. Přeju vám dobrou chuť 😊.

Jak na to?

1

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

2

Cibuli a česnek také nakrájíme nadrobno. Batát nakrájíme na kostky.

3

Zahřejeme olivový olej a smažíme cibuli s česnekem, po 3 minutách přidáme i maso a na prudkém ohni smažíme, až se zatáhne. Potom přidáme nakrájený batát, kari koření, mletý zázvor a promícháme.

4

Po chvilce přimícháme scezenou cizrnu, pasírovaná rajčata, kokosové mléko a všechno osolíme. Vaříme cca 15 minut, aby batát změkl. Mezitím si připravíme arménsky chléb.

5

Všechny suroviny na chléb dáme do robota a vymícháme pružné nelepivé těsto. Můžeme to udělat i rukama, zabere to cca 10 minut.

6

Těsto rozdělíme na 8-10 častí, ze kterých budeme na pomoučněném válu válet tenké placky.

7

Je důležité vyválet těsto co nejtenčí, nebojte se toho, je pružné, nepotrhá se.

8

Na rozehřáté suché pánvi opékáme placky na prudším ohni cca 30 sekund z každé strany. Budou se nám nafukovat, což je správné, po čase opět splasknou.

9

Každou placku zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Uzavřené v sáčku nám vydrží i týden.

Tip: Pokud se nám nechce připravovat arménský chléb, můžeme si k tomuto jídlu připravit i rýži nebo jinou obilninu či zeleninu na páře.

Dobrou chuť :-)!

Fotka autora
Viktória Janov
Redaktorka ve Fitshakeru

Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.