Kuřecí kari s batátem a domácím arménským chlebem
40 min
5 porcí

Tento recept určitě potěší nejen ženy, ale i muže 😊. K výbornému kuřecímu kari si dnes připravíme i rychlý jednoduchý arménský chléb, který můžeme využívat nejen k takovýmto jídlům. Přeju vám dobrou chuť 😊.
Jak na to?
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
2
Cibuli a česnek také nakrájíme nadrobno. Batát nakrájíme na kostky.
3
Zahřejeme olivový olej a smažíme cibuli s česnekem, po 3 minutách přidáme i maso a na prudkém ohni smažíme, až se zatáhne. Potom přidáme nakrájený batát, kari koření, mletý zázvor a promícháme.
4
Po chvilce přimícháme scezenou cizrnu, pasírovaná rajčata, kokosové mléko a všechno osolíme. Vaříme cca 15 minut, aby batát změkl. Mezitím si připravíme arménsky chléb.
5
Všechny suroviny na chléb dáme do robota a vymícháme pružné nelepivé těsto. Můžeme to udělat i rukama, zabere to cca 10 minut.
6
Těsto rozdělíme na 8-10 častí, ze kterých budeme na pomoučněném válu válet tenké placky.
7
Je důležité vyválet těsto co nejtenčí, nebojte se toho, je pružné, nepotrhá se.
8
Na rozehřáté suché pánvi opékáme placky na prudším ohni cca 30 sekund z každé strany. Budou se nám nafukovat, což je správné, po čase opět splasknou.
9
Každou placku zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Uzavřené v sáčku nám vydrží i týden.
Tip: Pokud se nám nechce připravovat arménský chléb, můžeme si k tomuto jídlu připravit i rýži nebo jinou obilninu či zeleninu na páře.

Dobrou chuť :-)!