Lososové karbanátky jsou nejen lahodné, ale i výživné. Kombinace lososa, brambor a svěží limetkové kůry dodává tomuto receptu výjimečnou chuť.
Pokud nemáte rádi kopr, můžete ho nahradit petrželkou bez obav, že byste přišli o lahodnou chuť. Karbanátky jsou ideální podávané s bramborovým nebo batátovým pyré, ale skvěle chutnají i s oblíbeným salátem.
Tento jednoduchý recept potěší každého – od nejmladších po nejstarší členy rodiny.
Jak na to?
1
Oloupeme brambory, nakrájíme je na menší kostky a vložíme do širšího hrnce nebo pánve. Zalijeme je vodou, zakryjeme a přivedeme k varu. Filet lososa potřeme 5 ml olivového oleje, opepříme, osolíme a položíme na mřížku na napařování kůží dolů.
2
Když voda v hrnci vře, na brambory umístíme napařovací parák s lososem a zakryjeme. Lososa napařujeme přibližně 10 minut. Po dovaření slijeme brambory.
3
Brambory rozmačkáme ve větší míse a necháme vychladnout. Lososa zbavíme kůže, natrháme na malé kousky a přimícháme k bramborám. Do směsi nastrouháme kůru z limetky, přidáme nasekaný kopr, 1 lžíci mouky a vejce. Důkladně promícháme a dle chuti dochutíme solí a pepřem.
4
Hotovou směs vložíme na chvíli do ledničky, aby ztuhla. Na rozehřátou pánev dáme olivový olej. Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v mouce a smažíme z obou stran dozlatova.
5
Upečenou hokkaido dýni a uvařené batáty rozmixujeme spolu s plátkem másla na jemné pyré.
6
Karbanátky podáváme pokapané limetkovou šťávou spolu s pyré nebo jinou přílohou.
TIP: Pokud preferujete lehčí jídlo, můžete karbanátky upéct v troubě místo smažení. Stačí je položit na plech vyložený pečicím papírem, pokapat olejem a péct při 180 °C přibližně 20 minut.
DOBROU CHUŤ! 😊
🌟 Nový rok, nový začátek! 🌟Změň své tělo a posilni svou mysl s Novoroční výzvou 2025 na Fitshakeru. 💪
✨ Ať už chceš zhubnout, zlepšit kondici nebo si osvojit zdravější návyky, toto je tvá šance začít cestu k lepšímu JÁ.
🚀 Přidej se k nám, začni rok aktivně a ukaž si, že na to máš!
Společně to zvládneme. ❤️
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.