Tip na rychlý oběd nebo večeři: Špagety s parmezánem a pistáciemi
30 min
3 porce

Těstoviny patří k jídlům, která se dají připravit na skutečně mnoho způsobů a oběd má najednou úplně novou chuť a vy zážitek. Jelikož mám doma milovníky pistácií, připravila jsem špagety právě s nimi.
Budu velmi ráda, pokud je vyzkoušíš a přinesou ti další chutný tip například na oběd.
Jak na to?
1
Do hrnce nalejeme vodu, a když začne vřít, osolíme ji.
2
Těstoviny nasypeme do vroucí vody a pořádně promícháme, aby se oddělily. Vaříme je podle doby uvedené na obalu.
3
V hrnku si mezitím smícháme kokosové mléko s Lučinou a bazalkovým pestem.
4
Uvařené těstoviny scedíme.
5
Na pánvi orestujeme na olivovém oleji rozmačkaný česnek a potom zalejeme připravenou směsí z kokosového mléka, Lučiny a pesta.
6
Hned nato přidáme těstoviny, nakrájené olivy, polovinu pistácií rozemletých najemno a pořádně promícháme.
7
Hotové těstoviny na talíři posypeme parmezánem a druhou polovinou pistácií nakrájených na menší kousky.
Výživové hodnoty na 1 porci:
693 kcal
2913 kJ
T:
33 g
B:
26 g
S:
73 g
V:
10 g


Nech si chutnat 😉!