Všechny

Tip na rychlý oběd nebo večeři: Špagety s parmezánem a pistáciemi

Recepty
30 min
3 porce
špagety
Potřebujeme:
  • 300 g bio špaget
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 100 ml kokosového mléka
  • 1 lžíci Lučiny
  • 3 lžičky bazalkového pesta
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 60 g černých oliv
  • 40 g pistácií (vyloupaných)
  • 3 lžíce parmezánu

Těstoviny patří k jídlům, která se dají připravit na skutečně mnoho způsobů a oběd má najednou úplně novou chuť a vy zážitek. Jelikož mám doma milovníky pistácií, připravila jsem špagety právě s nimi.

Budu velmi ráda, pokud je vyzkoušíš a přinesou ti další chutný tip například na oběd.

Jak na to?
1
Do hrnce nalejeme vodu, a když začne vřít, osolíme ji.
2
Těstoviny nasypeme do vroucí vody a pořádně promícháme, aby se oddělily. Vaříme je podle doby uvedené na obalu.
3
V hrnku si mezitím smícháme kokosové mléko s Lučinou a bazalkovým pestem.
4
Uvařené těstoviny scedíme.
5
Na pánvi orestujeme na olivovém oleji rozmačkaný česnek a potom zalejeme připravenou směsí z kokosového mléka, Lučiny a pesta.
6
Hned nato přidáme těstoviny, nakrájené olivy, polovinu pistácií rozemletých najemno a pořádně promícháme.
7
Hotové těstoviny na talíři posypeme parmezánem a druhou polovinou pistácií nakrájených na menší kousky.

Výživové hodnoty na 1 porci:

693 kcal

2913 kJ

T:

33 g

B:

26 g

S:

73 g

V:

10 g

těstoviny
domácí těstoviny

Nech si chutnat 😉!

Martina Kurtulíková
Redaktor ve Fitshakeru
Odmala zbožňuju pohyb, pozitivní věci, čas strávený v přírodě a smích. Ráda tvořím originály, dolaďuju detaily a neskutečně relaxuju při kreativních věcech. Miluju focení a foodstyling. Když to, na čem si pochutnáváme, lahodí i našim očím. Nejvzácnější je pro mě čas s mojí rodinkou a naplňuje mě i to, když naservíruju na stůl něco speciálního. Od té doby, co jsem maminkou, upřednostňuju zdravé varianty a vyvážené mlsky. Budu mít radost, pokud tě svými příspěvky inspiruju. 😊

Kategorie

ReceptyTěstovinyRychlé obědy nebo večeře do 30 minut