I ty miluješ brynzové halušky? Přestože je brynza zdravá, pokud si ji dáš v klasických haluškách, je to přímo kalorická bomba. Nemusíš však zoufat, protože i pro toto jídlo existuje alternativa. Zastánci pravých brynzových halušek budou tvrdit, že se nedají nahradit. Ale věř, že když si je připravíš v této alternativě, určitě si pochutnáš. Nezapomeň na to, že toto jídlo je vhodné dopřát si po vyšším energetickém výdaji.
Jak na to?
1
Květák rozebereme na menší růžičky a udusíme v páře na skus.
2
Když je květák měkký (pozor, ne rozvařený), rozebereme ho úplně nadrobno.
3
Než se květák udusí v páře, vymícháme brynzu s jogurtem.
4
Slaninku nakrájíme na kostky a osmažíme na pánvi.
5
Vymíchanou brynzu přidáme do teplého květáku, opatrně promícháme a servírujeme na talíř.
6
Nakonec posypeme slaninkou.
7
Jídlo nesolíme ani jinak nedochucujeme, brynza a slaninka mu dodají dostatečně dobrou chuť.
Tip: Místo slaniny můžeme použít méně kalorickou alternativu, kterou je prosciutto.
Výživové hodnoty na 1 porci:
561 kcal
2358 kJ
T:
44 g
B:
27 g
S:
14 g
Ať ti tyto květákové halušky chutnají! :-)
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.